Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

U “slučaju grobnica” utvrđena samo Ugrinićeva moralna odgovornost

28.10.2016. 22:00
U “slučaju grobnica” utvrđena samo Ugrinićeva moralna odgovornost


Revizija gradske tvrtke Nasadi nije utvrdila ni kaznenu odgovornost ni zloporabu položaja, već samo moralnu odgovornost direktora Lenka Ugrinića – rezultat je nalaza revizije provedene u ovoj gradskoj tvrtki nakon optužbi SDP-ovih vijećnica protiv direktora Nasada Lenka Ugrinića.
Sabina Glasovac i Irena Dragić na pretposljednjoj sjednici Gradskog vijeća izrazile su sumnju kako je Ugrinić, koristeći položaj direktora, kupio grobnicu u dijelu koji je zaštićeni spomenik kulture i to po bagatelnoj cijeni od 30.000 kuna. Isto je učinila i njegova izvršna zamjenica Zrinka Prusac, navele su SDP-ove vijećnice, Ugriniću na teret stavljajući povlaštenu kupnju dok “obični” ljudi čekaju po deset i više godina na listi i ne mogu doći do grobnice.
– Ovo je više problem procedure kupnje grobnica koju ćemo na nekoj od idućih sjednica Gradskog vijeća morati mijenjati kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija. Riječ je o problemu koji se vuče već više od 20 godina jer imamo akte koji reguliraju ovu problematiku donijete još 2002. godine. To treba mijenjati i na tome ćemo uskoro poraditi – pojasnio je gradonačelnik, odgovarajući i na drugu optužbu SDP-a vezanu za Lenka Ugrinića, a tiče se navodnog zapošljavanja njegove rodbine:
– Revizija je utvrdila da direktor Ugrinić nije zapošljavao svoju rodbinu u gradskoj komunalnoj tvrtki – zaključio je ovu priču Kalmeta.