Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kninjani uzeli ponuđeno

28.11.2010. 23:00
Kninjani uzeli ponuđeno


Brojne tehničke pogreške, nerealizirani ziceri i dekoncentracija u završnici, rukometaše Arbanasa zaustavili su u derbiju sedmog kola Treće lige – jug. Bolji od njih prekjučer je u Mocirama bio Knin 95 kojem je konačnih 24:27 osiguralo bodove i slavlje nad izravnim konkurentom za viši rang.
Od početka susreta vidjelo se da ćemo gledati nervozan dvoboj, obilježen obostranim pogreškama i pojedinačnim bljeskovima. Lončar kod domaćih, i Jelić u gostujućim redovima bili su prva imena uvodnih minuta u kojima se uglavnom igralo u ritmu gol za gol. Odnos snaga nije se značajnije mijenjao sve do sredine prvog poluvremena kada Škulić iz kontre zabija za 8:6. Činilo se da su “crno-bijeli” nadvladali početnu nervozu te da će im plus dva jamčiti mirniji odlazak na odmor. No Kninjani su imali drugačiji naum: 8:6 ubrzo će se pretvoriti u 8:10, odnosno 4-0 seriju igrača u narančastim dresovima. Prednost će gosti zadržati sve do potkraj prvog dijela, kada Škulić sa dva uzastopna pogotka uspijeva izjednačiti (12:12, 26. min). Do isteka prvog perioda domaći su tri puta bili u prilici povesti, no nisu iskoristili niti jednu, te je semafor po isteku 30. pokazao 13:13.
Nešto bolje izdanje Arbanasi su ponudili u nastavku kada je sjajno raspoloženi vratar Krstić bio najzaslužniji za održavanje domaćih na površini i potom novu prednost od dva gola. Nju će “crno-bijeli” držati od 36. do 46. minute, da bi tada ponovno pali. Bezidejnost i neefikasnost u napadu, ishitreni pokušaji i lopte u “bunaru”, uslijedili su nakon neuspješnog pokušaja Arbanasa da dostignu najvećih plus tri. Naravno, sve je to rezultiralo novim vodstvom “narančastih” – 22:24 u 55.. Tada su i gosti imali šansu za staviti točku na i, ali isključenje na Lončaru i prigovor trenera Albrechta (crveni karton) vratili su ih korak unatrag (23:24), a izabranicima Žarka Jakšića dali nadu da s dva igrača više mogu nešto promijeniti. No brojčana nadmoć Zadrana za posljedicu je imala samo razočaranje domaćih navijača. Knin je iznudio i realizirao sedmerac nakon kojeg je Babić ponovno smanjio, domaći bili dva puta u prilici za novo izjednačenje, no Baričić, vratar gostiju, pobrinuo se da sve ostane samo na prilikama. Lelas i Jelić zabili su za 24:27 i zasluženo slavlje sastava koji je u reviji pogrešaka griješio manje.
– U obrani smo solidno funkcionirali, no zakazali smo u napadu. Bilo je previše nerealiziranih zicera i nepotrebnih grešaka. Važnost susreta jedan je od razloga ovakvom izdanju, no sada se trebamo sabrati i nastaviti dalje. Nadam se da poraz neće utjecati na moral naše mlade momčadi te da ćemo nastaviti raditi s istim intenzitetom – izjavio je Žarko Jakšić, trener Arbanasa.
 


ARBANASI ZADAR – KNIN 95 24 (13) : 27 (13)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 70. Suci: Mate Milić i Ante Stipandžija (oba Šibenik).
ARBANASI ZADAR: Krstić, Galešić, Škulić 7 (2), Pedić 2, Gulan 1, Matešić, Batur, Kotlar, Maršan 4, Marinić, Imbrišić, Babić 3, Lončar 7, Brkljača, Matešić, Šare. Trener: Žarko Jakšić.
KNIN 95: Bajić, Ljulj 4, Jelić 7 (1), Lelas 9 (4), Bračić, Serdarušić, Mijač 5, Kaliger, Baričić, Živković, Šućur, Perić 2, Požega. Trener: Andreis Albrecht.
Sedmerci: Arbanasi Zadar 2 (2); Knin 95 5 (6).
Isključenja: Arbanasi Zadar 8 minuta; Knin 95 10 minuta.
Crveni karton: Andreis Albrecht (Knin 95), 55. minuta.