Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Maloljetnici opet uhvaćeni u pijančevanju po parkovima

28.11.2010. 23:00
Maloljetnici opet uhvaćeni u pijančevanju po parkovima


Policajci su “pročešljali” zadarske parkove gdje se maloljetnici opijaju nakon što kupe alkohol u trgovinama. Mnogi se pitaju kada će konačno kazneno odgovarati trgovci koji u svojim trgovinama prodaju alkohol mlađima od 18 godina, a isto vrijedi i za cigarete
Kao i svakog vikenda zadarski su policajci, kako bi barem donekle spriječili zadarsku mladež u prekomjernom konzumiranju alkohola, “pročešljali” mjesta gdje maloljetne djevojke i mladići – piju. Obrazac je uvijek isti. Boce s alkoholom kupe u trgovinama, a onda se u mraku parkova opijaju. Tako su policajci tijekom noći sa subote na nedjelju od 23, pa do čak 5.30 sati ujutro obišli već poznate lokacije kao što je Maraska park, Perivoj Vladimira Nazora, Obalu kralja Petra Krešimira IV., ali i ugostiteljski objekt „Satir” u Ulici Bedemi zadarskih pobuna. U pijančevanju je uhvaćeno pet maloljetnih osoba. Policajci su o njima sastavili posebno izvješće koje će biti proslijeđeno zadarskom Centru za socijalnu skrb. Mnogi se pitaju kada će konačno kazneno odgovarati i trgovci koji u svojim trgovinama prodaju alkohol mlađima od 18 godina, a isto vrijedi i za cigarete.
Proteklog vikenda nisu izostale krađe i provale. U mjestu Biljane, nepoznati počinitelj provalio je ulazna vrata obiteljske kuće u vlasništvu 62-godišnjeg mještanina Biljana, međutim, u ovom slučaju lopov je pobjegao, a da nije ništa ukrao. Kaznena je prijava podnesena protiv nepoznatog počintelja zbog provale. Tijekom noći s petka na subotu u Ninu prikladnim je alatom presječena ogradna žica, a razbojnik je ušao u krug poduzeća „HEP-a Zadar” odakle je ukrao 100 kilograma bakra čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko dvije tisuće kuna. Tom je prilikom iz rastavljenog transformatora isteklo oko 170 litara trafo-ulja koje je uslijed kiše slivnim kanalom dospjelo do mora u Ninu i onečistilo more u promjeru oko 250×50 m. O ovom onečišćenju obaviješten je vodopravni inspektor koji je potom angažirao tvrtku „Ciklon” čiji su radnici sanirali štetu. U vremenskom razdoblju od 14. do 26. studenoga na Trgu kardinala Alojzija Stepinca u Zadru, provaljeno je u stomatološku polikliniku „Dux” d.o.o., u vlasništvu 54-godišnjaka, iz koje je ukradena razna medicinska aparatura. U ovom je slučaju šteta procijenjena na oko 25 tisuća kuna. Nepoznatom počinitelju slijedi kaznena prijava.
Dvojica 20-godišnjaka uhvaćena su u subotu u večernjim satima pri provali u trafostanicu u vlasništvu poduzeća “Polikem” na Gaženičkoj cesti u Zadru. Oni su uhićeni, a kriminalističko istraživanje jučer je bilo još uvijek u tijeku.
U Velebitskoj ulici u Zadru, ukraden je motocikl „gilera runner” u vlasništvu 32-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi oko 15 tisuća kuna. U subotu oko 14 sati, u Ulici Marijane Radev na kućnom broju 7, u obiteljsku kuću 41-godišnjaka, udario je grom. Srećom, nitko nije ozlijeđen, no srušen je dimnjak iz kojega su cigle pale na susjedni krov kuće u vlasništvu 52-godišnjaka oštetivši krovne cigle. Uslijed udara groma došlo je i do oštećenja kućanskih uređaja. U petak su zadarski policajci u Ulici Ante Starčevića, pri kontroli prometa zaustavili automobil šibenskih registracija za čijim je upravljačem bio 36-godišnjak. U autu je pronađen pištolj koji je nelegalno posjedovao sa sedam komada streljiva. Protiv 36-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog ilegalnog držanja oružja.
Prometni incident proteklog se vikenda dogodio u Ulici Marka Marulića 20-ak minuta iza ponoći. Zadranin u dobi od 41 godine je pod vidnim utjecajem alkohola, svojim autom naglo startao, proklizavajući po cesti te je jednosmjernom ulicom vozio u zabranjenom smjeru. Potom je vozilom udario u rubnik kolnika i oštetio prometni znak obveznog smjera. Po dolasku policijskih službenika pijani vozač ih je vrijeđao i omalovažavao, pa su mu policajci stavili lisice na ruke te je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.