Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mičić: Razmišljam o ostavci, ali ne zbog prosvjeda

28.11.2010. 23:00
Mičić: Razmišljam o ostavci, ali ne zbog prosvjeda


Mirni prosvjed protiv uprave Košarkaškog kluba Zadar ime je događaja objavljenog i najavljenog na društvenoj mreži Facebook, i najavljenog za srijedu, 1. prosinca u 20 sati na Narodnom trgu. “Želimo ostavku Zdenka Mičića i kompletnog vodstva kluba” stoji na plakatu na kojem je prekrižen logo HDZ-a uz poruku “Lopovi košarku ste sje…”.
– Meni nitko ništa nije najavio niti znam tko stoji iza toga. Moj mandat je na raspolaganju 24 sata Upravnom odboru koji je na javnom natječaju i izabrao. Inače, razmišljam o ostavci, ali ne zbog najavljenog prosvjeda nego zato što mi je puna kapa svega, kaže direktor kluba Zdenko Mičić i u nastavku objašnjava:
– Više od dvadeset godina sam u košarci na volonterskoj osnovi, bio sam u dvije Vlade i uvijek kao nestranačka osoba, nemam nikakve veze s HDZ-om niti bilo kojoj drugom strankom. Ne zaslužujem sve ovo, ja niti pucam na koš niti slažem taktiku, zaključio je Mičić..
Na za to napravljenom plakatu između ostalog stoji: “Nama je KK Zadar svetinja, vama je to politička igračka. Dokažimo da nas još uvijek ima i da se želimo boriti protiv lopova i političkih igara. KK Zadar je na rubu ponora. Neki bi to željeli, ali nemojmo pustiti da naša svetinja propadne u provaliju. Zato pozivamo sve Zadrane i one kojima je KK Zadar u srcu da se okupe te da na miran način pokažemo gradskom HDZ-u, koji je klub doveo tu gdje je, što sad mislimo o tome”. Najavili su da će ispred gradske vijećnice punih deset minuta glasno skandirati “Uprava odlazi!”.
Zvali smo potpredsjednika Županijskog odbora HDZ-a da komentira prozivku stranke za stanje u klubu.
– Pravo svakoga je da izrazi svoje mišljenje i nezadovoljstvo, pa da i prozove nekoga, ali za to itekako mora imati dokaze. HDZ je u Zadru na vlasti posljednjih dvadeset godina, ali nije odgovoran za ama baš sve što se u gradu za to vrijeme dogodilo. Ne želim amnestirati nikoga za koga se dokaže da je kriv, ali nisam ni za to da se zbog pojedinca optužuje većina, odnosno u ovom slučaju cijela stranka, kaže Lončar.
Glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan kazao nam je da za srijedu navečer nemaju prijavljen prosvjed.