Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Stegovni postupak protiv Trpimira Kučine

28.11.2010. 23:00
Stegovni postupak protiv Trpimira Kučine


Nakon održane rasprave, Državnoodvjetničko vijeće Republike Hrvatske donijelo je odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Zadru, Trpimira Kučine.
Prema priopćenju DORH-a, protiv Kučine je pokrenut stegovni postupak zbog “osnovane sumnje na počinjenje stegovnog djela”, a riječ je tajnim fotografijama susreta poznatog Zadranina Rena Sinovčića, vlasnika medijske kuće VOX i vanjskog suradnika Nogometnog kluba Zadar, s osobom na koju je pokušao utjecati da ne tereti njegovog prijatelja Zlatka Lisicu kojem se sudi zbog iznude, a te je fotografije tada objavio Zadarski list.
Trpimir Kučina danas je cijeli dan bio nedostupan, a na mobitel se nije javljao ni njegov šef Ivan Galović koji je, također, otputovao u Zagreb na sjednicu i koji je sredinom rujna zbog te fotografije po kratkom postupku podnio zahtjev za pokretanjem stegovnog postupka protiv Trpimira Kučine zbog “stegovnog djela povrede službene tajne u svezi s obnašanjem državnoodvjetničke dužnosti”.
Državnoodvjetničko vijeće Republike Hrvatske je posebno tijelo koje imenuje i razrješava zamjenike državnih odvjetnika te odlučuje o njihovoj stegovnoj odgovornosti, a krajnja mjera može biti i otkaz.
Nakon što je Trpimir Kučina “stavljen na led”, tada smo odmah kontaktirali županijskog državnog odvjetnika Ivana Galovića kako bi nam pojasnio zašto je suspendiran Trpimir Kučina i na koji je način sumnja pala baš na njega, ali ni do danas na to pitanje nismo dobili odgovor.
Na mjesto suspendiranog Trpimira Kučine imenovana je Marijana Stipić, koja sada obavlja i funkciju glasnogovornice Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.