Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadru dvanaest, Jaderi dva odličja

28.11.2010. 23:00
Zadru dvanaest, Jaderi dva odličja


Prepun bazen na Višnjiku, ispunjen s više od 400 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, zaljubljenicima u plivanje i navijačima 19 klubova, proteklog je vikenda svjedočio drugom po redu uspješnom izdanju Svetog Krševana – mitinga koji je u povodu Dana grada Zadra održan u organizaciji Plivačkog kluba Zadar. Kroz dva dana natjecanja na međunarodnoj su smotri nastupili plivači u juniorskoj, mlađe juniorskoj i kadetskoj, ujedno i općoj kategoriji namijenjenoj najmlađima, a da je entuzijazam PK Zadra urodio dobrim plodovima govorilo je nekoliko novih državnih rekorda, brojni najbolji osobni rezultati, odnosno 13 odličja koje su uzeli zadarski predstavnici. Domaćin natjecanja u svoje je vitrine pospremio 11, a Jadera dva nova odličja.
– Ove je godine konkurencija bila jača nego prošle. Veći je bio i broj plivača u mlađim uzrastima koji odlično kotiraju u hrvatskim okvirima. Ipak, to nas nije spriječilo da ponovno ostvarimo odlične rezultate. Jako sam zadovoljna s plasmanima naše ekipe: s curama koje su uzele odličja ili isplivale norme, kao i s Bornom Dukićem i Filipom Petanijem koji su se istakli u muškoj konkurenciji – naglasila je Josipa Nekić, glavna trenerica Zadra koji je na Svetom Krševanu sudjelovao s 90 plivača.
Puno manje predstavnika imala je Jadera, no nastupi njihovih 18 natjecatelja, poglavito u mlađim kategorijama, izmamili su osmijeh na licu Ante Džaje, glavnog trenera.
– Leo Bavdek i Antonio Magaš uzeli su bronce, no oni nisu jedini koji su opravdali očekivanja. Glavnina naših plivača ostvarila je svoja najbolja vremena, ili barem odlične nastupe. Stoga, možemo biti jako zadovoljni s onim što smo demonstrirali na ovom mitingu – kazao je Džaja.
 


Najbolji plasmani Zadra i Jadere


ZADAR: Laura Čizmin bila je najuspješnija od zadarskih predstavnika, a na postolje se u pojedinačnoj konkurenciji popela četiri puta, osvojivši zlata na 50 i 100 m prsno, 200 m prsno i broncu na 100 m leđno (kat. B). Njena sestra Katja je u kategoriji C bila prva na 100 prsno, treća na 100 mješovito i treća na 50 m slobodno. Ira Jovančević uzela je srebra na 100 i 200 m leđno, a Hana Zelić broncu na 200 prsno, isto kao i ženska štafeta u disciplini 4 x 50 slobodno. Odličan rezultat isplivala je i Andrea Ana Milin koja je na 100 prsno ostvarila normu HPS-a.
JADERA: Vlasnici dvije bronce postali su Jaderini Leo Bavdek i Antonio Magaš. Bavdek je treće vrijeme isplivao u disciplini 50 m karul (kat. C), dok je Magaš broncu zaslužio na 50 leđno (kat. A).