Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Radovi kod Elektre stali, u Diklu ulicu raskopali i zatrpali

Autor: Irena Jurjević

28.11.2012. 23:00
Radovi kod Elektre stali, u Diklu ulicu raskopali i zatrpali

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zar ne bi bilo jeftinije i za nas građane bolje da se to sve postavi odjednom nego da se nakon završetka radova na kanalizacijskoj mreži i asfaltiranja ulice ponovno raskopavaju zbog postavljanja nekakvih drugih instalacija


Iako je kraj radova u Ulici kralja Dmitra Zvonimira (pored zgrade Elektre) najavljen za kraj siječnja, oni će se, po svemu sudeći, odužiti. Naime, na gradilištu koje je otvoreno 6. studenog već nekoliko dana nema nikoga, a u rupi u koju je trebala biti smještena crpna postaja primijećeno je more. Je li prodor mora ujedno i glavni razlog prekida radova, jučer nismo uspjeli doznati jer je direktor Odvodnje Grgo Peronja cijeli dan bio na sastanku.
Ništa bolje nije niti u drugim dijelovima grada, točnije u Diklu u Ulici Ive Tijardovića čiji stanari se žale kako su radnici otkopali cestu, da bi je potom i zakopali, no bez postavljanja cijevi.
U Gradu Zadru doznajemo kako su i ti radovi povezani sa zadarskom gradskom tvrtkom Odvodnja, međutim, zbog već spomenutih razloga pojašnjenje nismo uspjeli dobiti.
Sporost u izvedbi radova vidi se i na Poljani Petra Zoranića jer radovi nikako da se privedu kraju, a konfuziji oko iskoristivosti resursa i vremena čudi se i naš čitatelj kojeg je zanimalo zašto se paralelno s postavljanjem kanalizacijske mreže na nekoliko lokacija u gradu paralelno ne postavlja i plinska instalacija i instalacija za telekomunikacijske usluge.
– Zar ne bi bilo jeftinije i za nas građene bolje da se to sve postavi odjednom (makar prazne cijevi), nego da nakon što završe ovi radovi na kanalizacijskoj mreži i ulice se asfaltiraju i otvore za promet u skoroj budućnost ponovo raskopavaju zbog postavljanja nekakvih drugih instalacija (električnih, vodovodnih, plinskih, telekomunikacijskih), kazuje čitatelj, dodajući i to kako je „iz telefonskog razgovora s predstavnikom EVN-a doznao da EVN ima interesa za plinofikaciju ovih lokacija koje se trenutačno rade, ali da im Grad nije izdao dozvolu”. Glasnogovornica Grada Zadra Ivana Dadić na njegov upit odgovorila je da kada se izvode bilo kakvi radovi nastoji se što više toga obaviti paralelno i svi subjekti koji su potencijalno zainteresirani za to uvijek su obaviješteni o planovima gradnje.
– Naravno, oni sami nakon toga odlučuju žele li ići u radove ili ne, mi nikoga na to ne možemo prisiljavati. No, svaki put ih zato obavještavamo te ih tako nastojimo uklopiti u rekonstrukciju ulice, zaključila je Dadić.
Ipak, da ne bi sve bilo tako crno, pohvaljujemo ovom prigodom trud tvrtke Konektor čiji radnici su radili tijekom ovog vikenda i po kiši kako bi se problem uništene signalizacije kraj Ljepotice što prije riješio. Prema najavama Ante Šarića iz Zadarske ispostave Hrvatskih cesta – signalizacija bi trebala biti gotova već danas.