Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mladi fotografi iskusnog oka

28.11.2013. 23:00
Mladi fotografi iskusnog oka


Od odabranih 26 finalista nagrađen je trojac – Ante Cvitanović, Borna Kuzmanović i Ana Šesto, a ove godine Biennale je imao i zajedničku temu “Čovjek i prostor”


Kneževa palača mjesto je održavanja drugog po redu Biennala hrvatske mlade fotografije kojeg su zajedno organizirali Narodni muzej i vrijedne studentice Odjela za povijest umjetnosti zadarskog Sveučilišta.
Izložba predstavlja radove mlade fotografske populacije na temu “Čovjek i prostor”. Interpretacije ove teme procjenjivala su dva žirija. Prvi, u sastavu Željko Karavida, Vinko Srhoj i Nevena Štokić, ocjenjivao je radove pristigle elektroničkom poštom, dok je žiri u sastavu Stipe Surać, Ljubica Srhoj-Čerina, Mia Knežević, Suzana Valenta i Karla Lebhaft, ocjenjivao razvijene fotografije.
U konačnici su odabrali 26 finalista i troje nagrađenih autora – Antu Cvitanovića, Bornu Kuzmanovića i Anu Šesto.
– Pun pogodak ovogodišnjeg Biennala je odluka da se on tematski koncipira, što je donijelo veću ujednačenost u odnosu na prvi. Motiv mladih ljudi koji su u ovome sudjelovali je zapravo nedostatak fotografije u gradu fotografije, posebno s obzirom na to da smo posljednju manifestaciju “Čovjek i more” imali još 2004. godine, kazala je na otvorenju voditeljica Galerije umjetnina Ljubica Srhoj- Čerina.
Izložba traje do 18. prosinca, a imat će je priliku razgledati i zagrebačka publika, i to krajem siječnja 2014.