Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Scarlet Notes prvi finalisti

28.11.2013. 23:00
Scarlet Notes prvi finalisti


Prvi finalisti HR Demo kluba u njegovoj trećoj sezoni su bend Scarlet Notes iz Zadra. Oni su osvojili žiri HRT-a za HR Demo koji je prošle srijede poslušao i zagrebačke bendove hard rockere Bad Mushrooms, kao i energične alternativno progresivne rockere Pet do dvanaest. U prvom mjesecu HR Demo kluba, studenom, odslušano je devet bendova, a Scarlet Notes iz Zadra potvrdio je u finalu mjeseca svoju premoć. U Zagreb će otputovati opet u svibnju gdje će se natjecati s pet finalista koji će biti izlučeni kroz finala mjeseca do svibnja 2014. godine.
 Cilj ovog projekta je promocija glazbenika (bendova, pjevača, autora…) što kroz predstavljanje u radijskom eteru, što kroz koncertnu aktivnost (tri studijske emisije + emisija uživo). Pobjednik prvog serijala HR demo kluba pulska je skupina Radio aktiv koja je ove godine bila u nominacijama mladih snaga za Porin. A prošlogodišnji pobjednici iz Zagreba !ndigo7 upravo snimaju album prvijenac.
Rock sastav Scarlet Notes je osnovan u Zadru 2010. godine. Nakon nekoliko promjena u postavi, bend danas djeluje kao trojka u sastavu: sjajna vokalistica i basistica Zrna Zuber te kreativni gitarist Leonardo Jakšić i bubnjar Josip Miočić . Sviraju moderni rock, povremeno posuđujući elemente iz drugih žanrova. Pjesme su većinom na hrvatskom jeziku, ali nešto tekstova je i na engleskom. Većinom se bave problematikom ljudskih odnosa i njihovim nesretnim završecima.