Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Učenici poslali 450 likovnih i sto literarnih radova o Papi

28.11.2013. 23:00
Učenici poslali 450 likovnih i sto literarnih radova o Papi


U projektu je sveukupno sudjelovalo devetnaest osnovnih i šest srednjih škola, a prosudbena povjerenstva odabrala su četrdeset radova koji su izloženi


Zadar je tog dana oživio, uskovitlalo se uzbuđenje, radost… Ispred rive usidrilo se dvjesto lađa, no najposebnije je bilo ispred Sv. Donata. Bilo je tamo i starih i mladih, a ljudska srca skladno su kucala kao jedno – opis je to jednog od učeničkih radova izabranih u sklopu literarno-likovne priredbe “Papa u srcu” čiji vrhunac je održan jučer u dvorani osnovne škole Petar Preradović. Od 450 likovnih i sto literarnih radova prosudbena povjerenstva odabrala su četrdeset radova koja su izložena na priredbi. Sveukupno, u projektu je sudjelovalo devetnaest osnovnih i šest srednjih škola.
– Ovo je događanje u kojem možemo vidjeti kakva je bila ljubav Petrovog nasljednika prema nama te ovih dana kada traje prisjećanje možemo obnoviti veliko bogatstvo njegove osobnosti, kazao je predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije Gašpar Dodić.
– U Zadru se Sveti Otac susreo s našom poviješću, ali i ušao u našu sadašnjost i obilježio našu budućnost, poručili su učenici na priredbi. Njima je obratio i zadarski nadbiskup mons Želimir Puljić koji je, kaže, uživao slušati predavanja o Papi dan ranije na Sveučilištu, a i kako o papi Ivanu Pavlu II. nikada nije dosta kazano.
Ravnatelj Osnovne škole Petar Preradović Mile Marasović poručio je pak kako je naziv priredbe upravo prigodan, jer “ne samo da je on u našim srcima, nego smo mi bili i u njegovom kada je bilo najteže”.
U programu su jučer sudjelovali i zbor OŠ Petra Preradovića, Tea Laszowski na violini i recitatori, maturanti Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar.