Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vijećnici Nina o proračunu od 19 milijuna kuna

28.11.2013. 23:00
Vijećnici Nina o proračunu od 19 milijuna kuna


Vijećnici ninskog Gradskog vijeća u novom sazivu okupit će se večeras s početkom u 17 sati u Gradskoj vijećnici na četvrtoj pretposljednjoj radnoj sjednici u ovoj godini.
Sjednicu je sazvao predsjednik Gradskog vijeća Davor Ćurjurić, a na vijećničkim će se klupama naći opširan dnevni red od 24 točke. Raspravljat će se o izvršenju proračuna grada Nina za narednu 2014. godinu “teškog” 19.000.000 kuna, kao i projekcijama proračuna za 2015. i 2016. godinu. Bit će riječi i o prihvaćanju programa javnih potreba u kulturi, sportu i socijalnoj skrbi u idućoj 2014. godini, kao i osnivanju Dječjeg vrtića Morska vila te davanja prethodne suglasnosti na Statut i Pravilnik o ustrojstvu i radu navedene predškolske ustanove.
Bit će govora i o više komunalnih pitanja. Po onome što se može iščitati, raspravljat će se o projektu odvodnje, priključenju na vodne građevine za javnu vodoopskrbu, a bit će riječi i o raspisivanju javnog natječaja za prodaju suvlasničkog djela gradske čestice zemlje 365 k.o. Poljica Brig te o izboru najpovoljnije ponude za kupnju dijela čestice zemlje 673 k.o. Nin-Zaton.
Analizirat će se stanje sustava zaštite i spašavanja na prostoru grada Nina u ovoj te će se usvojiti smjernice za organizaciju i razvoj istog sustava u nadolazećoj 2014. godini. Rasprava će se voditi i o prostorno planskim mjerama pa se u tom pravcu očekuje donošenje odluke o pristupanju ciljanim izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Nina kao i ciljanim izmjenama i dopunama UPU-a Rupe.
O spomenutim važnim temama svoje će stajalište osim trinaestorice vijećnika, njih sedmorice iz vladajućeg HDZ-a, trojice iz HSP AS,HSLS-a, dvojice iz SDP,HNS, HSS i jednog nezavisnog vijećnika moći iskazati gradonačelnik Emil Ćurko te pročelnici odjela za financije i komunalnu djelatnost grada Nina.