Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Gradske tvrtke isplatit će darove za djecu

28.11.2016. 23:00
Gradske tvrtke isplatit će darove za djecu


Ni ove godine zaposlenicima gradskih tvrtki neće se isplatiti božićnica. Odluka je to koja se već godinama provodi u Gradskoj upravi i u tvrtkama u vlasništvu Grada Zadra. Otkako traje kriza u Hrvatskoj na snazi je odluka o neisplati božićnica. Ipak, u cijeloj krizi najbolje će proći – maleni. Naime, u pojedinim gradskim tvrtkama donijeli su odluku kako će i ove godine kao i lani biti darova za djecu. Dakako, ne klasičnih, već isplata novca u iznosu od 400 do 600 kuna po djetetu.
U Gradu Zadru božićnice svojim djelatnicima nisu isplatili već godinama, ali mališani ni ove godine neće ostati uskraćeni. Djelatnici koji imaju djecu do 15 godina dobit će dar za djecu od 500 kuna po djetetu, isti iznos kao što je bio i prošle godine, potvrdila je Ivana Dadić iz Grada Zadra.
Za razliku od Gradske uprave, zaposlenici Zadarske županije prošle su godine primili božićnice u iznosu od 500 kuna, ali tek nakon rebalansa proračuna. Hoće li i ove godine biti široke ruke u Županiji još uvijek nije poznato.
– Božićnice će se isplatiti ako odobri župan, ali treba pričekati rebalans proračuna, pojasnila je glasnogovornica Vlatka Vučić Marasović.
Djelatnicima Vodovoda neće se isplatiti božićnice, ali će se narednih dana donijeti odluka o isplati novčanog iznosa kao darova za djecu.
– Niti prošle godine nismo isplaćivali božićnice, ali jesmo darove za djecu, njih nećemo zakinuti. Iznosi koje ćemo isplatiti vjerojatno će se kretati od 400 do 600 kuna po djetetu, kazao je Tomislav Matek, direktor Vodovoda.