Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Policija odbacuje spekulacije o napadu zvijeri ili nesreći u lovu

28.11.2016. 23:00
Policija odbacuje spekulacije o napadu zvijeri ili nesreći u lovu


Jučer je privremeno obustavljena potraga za Josipom Cindrićem (81) iz Bibinja koji je 11. studenog nestao na području Libinja na Velebitu. Cindrić je na Velebit automobilom dovezao svog sina paraglidera te ga je trebao sačekati u podnožju. No nesretni starac netragom je nestao.
Jučer je u planu bio potražni prelet helikoptera, ali je otkazan zbog lošeg vremena. Hrvatski gorski spašavatelji morali su privremeno prekinuti potragu kako bi odmorili ljudstvo i napose pse. Prema riječima pročelnika za analitiku HGSS-a Branimira Vučkovića, bilo je potrebno odmoriti potražne pse koji, prema nekim procjenama, u ovakvim potražnim akcijama, zamjenjuju i do 30 ljudi.
U akciji sudjeluje devet licenciranih pasa koji su istrenirani za pronalazak živih ali i mrtvih osoba. Također su na raspolaganju sva četiri zapovjedna vozila od kojih su tri na Libinju, a jedno vozilo je stacionirano kod zgrade HGSS-a u Starigradu. Teren pretražuju i tri bespilotne letjelice, a samo u nedjelju, nestalog je Cindrića tražilo 206 pripadnika HGSS-a i 50-ak “civila”.
Za sad i HGSS i policija odbacuju spekulacije da je Cindrić žrtva napada zvijeri ili nesretnog slučaja u lovu.