Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Šesnaest sudaca Općinskog suda želi na Županijski

28.11.2016. 23:00
Šesnaest sudaca Općinskog suda želi na Županijski


Zadarski Županijski sud uskoro će dobiti dva nova suca – jednog na kaznenom, a drugog na građanskom odjelu. Za dva sudačka mjesta Državno sudbeno vijeće raspisalo je natječaj prije više od mjesec dana, a kako smo doznali, interes je neuobičajeno velik.
Javilo se, kako smo doznali u DSV-u, ukupno 16 kandidata, mahom sudaca Općinskog suda u Zadru.
Osim standardnih uvjeta kandidati su morali priložiti potvrdu nadležnog tijela da rade kao pravosudni dužnosnici najmanje osam godina, što većina sudaca Općinskog suda u Zadru i ispunjava.
Nakon što vijeće Županijskog suda u Zadru ocijeni njihov rad te svoje mišljenje dostavi DSV-u, svi kandidati koji udovoljavaju uvjetima natječaja, bit će pozvani na razgovor. Dvoje od njih s najvećim brojem bodova bit će potom imenovani sucima Županijskog suda u Zadru koji, među ostalim, imaju značajno veća mjesečna primanja i neusporedivo manje rasprava, posebice otkako je na snagu stupio zakon prema kojem su u nadležnost općinskih sudova spala sva kaznena djela zlouporabe opojnih droga.
Na službenim stranicama DSV-a objavljena je i odluka kojom i Općinski sud u Zadru dobiva pojačanje s 1. prosincem.
– Blanka Pacaloš-Torbaji, sutkinja Općinskog suda u Virovitici, privremeno se upućuje na rad u Općinski sud u Zadru, na vrijeme od dvije godine, počevši od 1. prosinca 2016. godine, stoji u odluci DSV-a.