Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ukradeni im dijelovi kotla za pečenje rakije

28.12.2010. 23:00
Ukradeni im dijelovi  kotla za pečenje rakije


Tijekom proteklog vikenda nepoznati počinitelj provalio je u zgradu Srednje škole “Knez Branimir” u ulici Antuna Mihanovića u Benkovcu i iz ureda ravnatelja ukrao dva prijenosna računala. Materijalna šteta iznosi oko 15 tisuća kuna.
U noći s petka na subotu u mjestu Radašinovci, iz dvorišta kuće u vlasništvu 44-godišnjaka, ukradeni su dijelovi kotla za pečenje rakije, da bi nakon toga iz susjednog dvorišta također netko, policiji za sada nepoznat, odnio dijelove kotla u vlasništvu pet godina starijeg susjeda čime je vlasnicima pričinjena ukupna materijalna šteta od oko devet tisuća kuna.
Tijekom vikenda, u mjestu Kali na otoku Ugljanu nepoznati je kradljivac odnio plinsku bocu i šest ribarskih mreža s brodice u vlasništvu 45-godišnjaka. Njemu je pričinjena šteta od oko tri i pol tisuće kuna.
 Maloljetnici ukrali sjedeću garnituru
Policijski službenici Prve policijske postaje u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom s otoka Ugljana kojega se sumnjiči da je, tijekom vikenda, provalio u prodavaonicu “Bure commerce” u mjestu Sutomišćica na otoku Ugljanu odakle je ukrao novac iz registar kase. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog teške krađe.
Policajci Prve policijske postaje dovršili su još jedno kriminalističko istraživanje, a riječ je o skupini maloljetnika u dobi od 14 i 15 godina koje se sumnjiči da su, početkom prosinca u ulici Polačišće u Zadru, odnijeli stolove i sjedalice s terase jednog ugostiteljskog objekta i prenijeli ih u napuštenu zgradu u blizini. Prema maloljetnicima slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku za mladež u Zadru.
Vozio drogiran
Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 318 vozača, a poduzeli su 57 tzv. represivnih mjera. Alkotestirano je 119 vozača, a njih 12 je bilo pod utjecajem alkohola, a jedan pod utjecajem opojnih droga. Na Badnju večer u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u Benkovcu uhvaćen je 47-godišnji vozač kako upravlja osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka i koji je izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2.94 promila što je najveća izmjerena koncentracija alkohola tijekom provođenja akcije Vikend. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog  zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Još su petorica vozača uhvaćena u vožnji bez položenog vozačkog ispita, a iz prometa je isključeno 12 vozača i šest automobila.
U tom se vremenu dogodilo 13 prometnih nesreća, u kojima je 11 osoba lakše ozlijeđeno.