Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Božićni koncert za Vlatku Knežević

28.12.2011. 23:00
Božićni koncert za Vlatku Knežević


Knjižnica Jurja Barakovića u Ražancu ne prestaje potvrđivati da multimedijalnim kulturnim programima sve više postaje kultno mjesto kulturnih i javnih događanja na području općine.
U narodnoj knjižnici se održao “Božićni koncert” koji je imao humanitarni karakter, sav prihod namijenjen je za liječenje i ozdravljenje Vlatke Knežević iz Radovina, učenice OŠ Jurja Barakovića. Voditeljica programa je bila Josipa Jakovinović.
Nastupio je dječji zbor Ražanac uz glasovirsku pratnju Josipa Jakovinovića koji je ujedno i njihov zborovođa. Pjevali su božićne hrvatske pjesme: “Svim na Zemlji”, “Spavaj mali Božiću”, “Danas se čuje događaj novi”, “Svim na zemlji”, “O, Betleheme, grade slavni”, “Dvorani neba”, “Djetešce nam se rodilo” te moderne zabavne pjesme “Sretan Božić svakome”, “Zvončići” i “Božić bijeli”.
Program je obogatila i Dora Kanjer na violini, 16-godišnja učenica srednje Glazbene škole “Blagoje Bersa” Zadar sa skladbama “Tiha Noć” i “Narodi nam se” uz glasovirsku pratnju već spomenutog Josipa Jakovinovića. Na samom kraju koncerta zapjevala je i novoosnovana muška klapa Ražanac pod vodstvom profesorice Magdalene Miočić. Otpjevali su božićnu pjesmu “Kad se Bog čovik učini” te su zajedno s dječjim zborom zaželjeli mještanima sretan Božić s pjesmom “Svim na Zemlji”.
Organizator cijelog koncerta i inicijator ove humanitarne akcije je srednjoškolac Josip Jakovinović, učenik Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, sa suorganizatoricom, djelatnicom gradske knjižnice Meri Hilje.
Mještani su svojom velikom nazočnošću uveličali ovaj humanitarni koncert te su svojim doprinosima pokazali da Ražanac ima srca za liječenje bolesnih mladih ljudi, da zna osjetiti tuđu potrebu i bol.