Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vesni Sabolić 28 glasova, Denisu Bariću samo šest

28.12.2011. 23:00
Vesni Sabolić 28 glasova, Denisu Bariću samo šest


Kandidat zadarskog HNS-a za predsjednika Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke liberalnih demokrata bit će Vesna Sanolić koja je od ukupno 34 glasa na sinoćnjoj 3. izvještajnoj skupštini HNS-a Zadar, dobila 28 glasova, a za njenog protukandidata i povjerenika županijskog HNS-a Denisa Barića, glasovalo je samo 6 skupštinara


Predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić  bit će kandidat podružnice ove  stranke za predsjednika Županijske organizacije Hrvatske  narodne stranke liberalnih demokrata. Od ukupno 34 glasa  na sinoćnjoj 3. izvještajnoj  skupštini HNS-a Zadar, Sabolićeva je dobila 28 glasova, a za  njenog protukandidata i povjerenika županijskog HNS-a  Denisa Barića, glasovalo je samo 6 skupštinara.
Izvještajnoj skupštini zadarskog HNS-a nazočio je i predsjednik kluba zastupnika  HNS-a u Saboru RH Jozo Radoš. Radoš je najavio povećanje PDV-a, kao elegantan  način u pokušaju da se namakne nedostajućih 9 milijardi  kuna u državnom proračunu.  Radoš kaže da će, po nekim  drugim izračunima, biti potrebno namiriti čak 11 milijardi  kuna nedostajućih sredstava  za spas hrvatske ekonomije.  Taj se iznos ne može pribaviti  na domaćem financijskom  tržištu, a što je izvjesno, niti na  vanjskom bez gubitka kreditnog rejtinga zemlje. No, istovremeno će se smanjiti PDV u  turizmu i obrazovanju te za  dječje potrepštine. Načelno,  nova vlada će uvesti red u javne  financije i javnu potrošnju za  što je dobila i, sudeći po zadnjem glasovanju u Saboru i  ispitivanju javnog mnijenja,  potporu onih koji nisu glasovali za Kukuriku koaliciju. Radoš se osvrnuo i na predstojeći  referendum o ulasku Hrvatske  u EU, rekavši da su posljednje  ankete predvidjele 64 posto za  ulazak RH u EU.
– Sve to prilika je da ova  vlada omekša odnos i sučeljavanje političkih grupacija u  Hrvatskoj. Tu se ne radi o klasičnom sukobu ideologija, jer  je danas svima jasno da 8 godina vladavine HDZ-a nije pojela najezda skakavaca, nego  Ivo Sanader, Božidar Kalmeta i  Jadranka Kosor. Na nama je  stvoriti klimu u kojoj su kompetencije i normalne vrijednosti ono što se u politici radi i  prolazi, rekao je između ostalog Jozo Radoš.
Skupština HNS-a završila je  domjenkom za članove stranke  i medijske izvjestitelje koji su  pratili rad stranke u proteklom  razdoblju.