Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Zadar je tamo gdje mu je i mjesto

28.12.2011. 23:00
Zadar je tamo gdje mu je i mjesto


Moramo sada stati na loptu, jer mi ove sezone imamo važan i primaran cilj, a to je vratiti Zadar u regionalnu ligu.


Zadar je dobio apsolutno zasluženo i ja im ovim putem čestitam. I igračima i treneru – manje-više je bilo sve što je rekao trener Cibona Danijel Lutz. Jedina stvar u utakmici koju je uspio progovoriti u poprilično deprimiranom tonu bilo:
– Kada svedeš utakmicu na jedan napad, na jednu loptu, onda utakmica može otići u oba smjera. Ovaj put je to otišlo na stranu Zadra i ja im još jednom čestitam – dodao je i zaključio je Lutz.
Zadarski strateg Aleš Pipan i nije se činio kao čovjek koji je uspio napraviti vrhunsko iznenađenje i sa svojim mladim i jeftinim Zadrom uspio dobiti Cibonu. No, Pipan je takav trener, što je i sam potvrdio na početku konferencije za novinare.
– Ja nisam tip trenera koji će tugovati nakon poraza, ali isto tako nisam tip trenera koji će raditi euforiju nakon pobjede. Teško je sada nešto reći, ali prije svega želio bih čestitati svojim igračima. Ova pobjeda je njima najveći poklon jer su pokazali karakter i jer su ginuli za svaku loptu – rekao je Pipan, koji je morao istaknuti vođu svog sastava.
– Goran Vrbanc je bio vruć. Lopta ga je zaista htjela i tako nešto smo od njega i očekivali. On na treningu tako i igra, a ja se nadam da mu ovo nije zadnja utakmica u Zadru da je odigrao na ovakvoj razini. Mi njega trebamo ovakvog jer nama predstoji mnogo važnih utakmica još ove sezone.
Zanimalo je predstavnike zadarske “sedme sile” je li Pipan ikad vodio igrača koji je ovako raspoložen?
– Vodio sam mnoge kvalitetne igrače, ali sigurno je vidljivo koliko je Vrbanc danas bio u utakmici. Isto tako se mora pohvaliti i sve ostale igrače koji su dali sve od sebe i izborili ovu pobjedu. Uspjeh protiv Cibone je i dar za sve naše navijače, a pogotovo one koji su nas pratili kada nam nije išlo. U ovakvoj atmosferi je mnogo lakše igrati. A Zadar je sad otišao tamo gdje mu je mjesto, na Final Four Kupa Krešimira Ćosića.
Zatim je Pipan ipak pozvao na stišavanje euforije koja će “Grad košarke” sigurno zahvatiti nakon ove pobjede. No, to je Zadar. A zadarski navijači imali su sinoć momčad koja je igrala fantastično, koja je u posljednjoj sekundi uspjela pobijediti ogromnog favorita i sigurno će se o ovoj pobjedi još pričati. I prepirčavati među onima koji, na njihovu žalost, nisu bili na ovoj utakmici.
– Moramo sada stati na loptu, jer mi ove sezone imamo važan i primaran cilj, a to je vratiti Zadar u regionalnu ligu. Ipak, prije toga ćemo proslaviti ovu pobjedu, malo ćemo se odmoriti, sada dolazi Nova godina i onda ćemo nastaviti s treninzima.


 VRAGOVIĆ, ŠARIĆ, OLIVARI…




Potpis Karla Vragovića za Zadar još nije gotova stvar, ali u idućih nekoliko dana ona bi se mogla završiti.
– On je tu. Trenira s nama, a donijet ćemo odluku poslije Nove godine. Trenutno je upitan i Šime Olivari koji i dalje ima problem sa skočnim zglobom, a liječnici mu preporučuju odlazak na operaciju. Još ćemo vidjeti kako će se ta stvar razvijati i što ćemo odlučiti što se tiče njega. Ukoliko Olivari ode na operaciju onda bi trebali sigurno uzeti Vragovića koji može igrati i poziciju dvojke, uz jedinicu – objasnio je Pipan, koji je prokomentirao i situaciju sa Darijom Šarićem.
– On bi nama dobro došao i odlično se uklopio među naše mlade igrače koji “žive jedan za drugog”. No, problem sada više nije u KK Zadru. On je nama ponuđen, a nakon toga su nastale komplikacije. Njegovu ispisnicu ipak mora netko riješiti, a taj netko nisu ljudi iz KK Zadar.