Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Petar Tičić svima je tužio Pogorilića i Peranića

Autor: Velimir Brkić

28.12.2012. 23:00
Petar Tičić svima je tužio Pogorilića i Peranića

Foto: Josip PORTADA



USKOK-u, Ministarstvu uprave, Državnom odvjetništvu, PU zadarskoj – Službi kriminalističke policije, zbog raznih propusta u radu podnio sam prijavu protiv načelnika Iva Pogorilića i direktora komunalnog poduzeća Mladena Peranića, obznanio je Petar Tičić


Turbulentnoj političkoj situaciji u Povljani nema kraja. Ionako loše odnose u vladajućoj strukturi Povljane dodatno je u četvrtak navečer uzburkala sjednica Općinskog vijeća. Proračun za 2013. godinu nije prihvaćen.
– Protiv predloženog proračuna u visini od 5.360.000 kuna, ovogodišnji je 4,445.000 kuna, glasovali su Šime Jurišić (HDZ), Mile Lovren i Lovorka Frančin (oboje HSLS) te nezavisni Miljenko Pogorilić i ja, nabrajao je predsjednik Vijeća nezavisni Petar Tičić.
Za proračun su glasovali tek članovi HSS-a Nikica Vičević i Miljenko Rumora. Od devet vijećnika nedostajalo je dva vijećnika a ni načelnik Ivo Pogorilić (HDZ) nije nazočio sjednici.
Izglasana je odluka o privremenom financiranju tako da će se iz proračuna financirati samo plaće općinskih djelatnika te osnovni materijalni troškovi tzv. hladnog pogona. Sve ostalo do daljnjega će biti obustavljeno.
Zakon predviđa i prijevremene izbore, no to se ne događa ako je riječ o godini u kojoj se trebaju održati redovni izbori koji će se održati u mjesecu svibnju 2013.
– USKOK-u, Ministarstvu uprave, Državnom odvjetništvu, PU zadarskoj – Služba kriminalističke policije, zbog raznih propusta u radu podnio sam prijavu protiv načelnika Iva Pogorilića i direktora komunalnog poduzeća Mladena Peranića, obznanio je Petar Tičić.