Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Igor Štimac lakše ozlijeđen u prometnoj nesreći

Autor: Marija Knežević

29.01.2009. 23:00
Igor Štimac lakše ozlijeđen u prometnoj nesreći

Foto: Vedran SITNICA



Nešto iza 21 sat u srijedu navečer Igor Štimac (42), bivši hrvatski reprezentativac i predsjednik Udruge Prve nogometne lige, u blizini Gračaca sletio je s ceste u provaliju. Iako se prilikom slijetanja čak pet puta prevrnuo, iz nesreće je izišao s tek nekoliko ogrebotina i posjekotina. Njegov automobil, “mercedes” S klase, prošao je puno gore – procijenjena je totalna šteta.
 Popularni bivši nogometaš i aktualni sportski komentator vraćao se iz Zadreba u rodni Split. Nekoliko minuta prije nego što je stigao do tunela Sv. Rok policija ga je zatvorila zbog bure koja je pojačavala od kasnog popodneva. Put je nastavio starom cestom. Led na cesti ugledao je, ističe, prekasno. Skliznuo je s ceste ma malo jačem zavoju na kojem gračačka policija pamti brojna izlijetanja, oko četiri kilometra prije mjesta Otrić. U trenutku nesreće Štimac je u automobilu bio sam.
Nakon prevrtanja automobil je bio toliko zgnječen da je morao nogama probiti vjetrobransko staklo da se izvuče. Od automobila koji je bio u snijegu stotinjak metara od ceste, pješačio je nekoliko minuta bos jer su mu cipele ispale u prevrtanju. Na cesti je sreo vozača čiji je automobil također proklizao jer mu je pukla guma.
 Policiji nakon nesreće nije točno mogao objasniti na kojem dijelu ceste je sletio. Policija je tako očevid započela tek sat vremena poslije Štimčevog slijetanja, oko 22 sata. Automobil nije uspjela izvući vučna služba, već je na teren pozvana i posebna dizalica. Štimca su radnici Hrvatskih željeznica prevezli do bolnice u Kninu. Liječnici su mu utvrdili lakše ozljede te su ga nakon pregleda pustili kući.
 Policija je naknadno napravila alkotest kojim je utvrđeno da Štimac nema alkohola u krvi.
 Neslužbeno doznajemo kako je i lani Štimac imao lakšu prometnu nesreću u blizini, pokraj mjesta Zrmanja.