Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nastavljeno suđenje ocu optuženom zbog silovanja kćeri

Autor: Minja Gugić

29.01.2009. 23:00
Nastavljeno suđenje ocu optuženom zbog silovanja kćeri

Foto: NL



Na Županijskom sudu u Zadru jučer je nastavljeno suđenje zatvoreno za javnost, protiv 37-godišnjeg D. D. koji je optužen da je bludničio i u više navrata silovao svoju sada 16-godišnju kćer.
Podsjećamo, nakon prijave i uhićenja, on je u srpnju prošle godine, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Borisu Babiću, gdje je gotovo dva sata iznosio svoju verziju “priče” u nazočnosti branitelja Branimira Zorice.
Nakon saslušanja istražni sudac donio je rješenje o provedbi daljnje istrage i pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela, a optuženi je još uvijek u pritvoru gdje je dočekao i početak suđenja.
Tijekom istrage, sudac Babić je, među ostalim, zatražio psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, ali je zasigurno vještačenju stručnjaka, odnosno vještaka medicinske, ali i psihijatrijske te psihologijske struke, bila podvrgnuta i djevojčica.
Otac se još na početku suđenja izjasnio kako se ne osjeća krivim, a do sada je svjedočila njegova supruga J. D., roditelji kao i jedan svjedok iz Biograda.
Jučer je na raspravi, kako saznajemo, svoje mišljenje Sudskom vijeću dala i vještakinja psihologijske struke, nakon čega je nastavak suđenja odgođen za sredinu veljače.