Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zona protiv krize

Autor: Branko Božić

29.01.2010. 23:00
Zona protiv krize

Foto: Branko BOŽIĆ



Vjerujemo da će već prvi investitori uskoro otvoriti vrata svojih pogona. O važnosti ovog projekta u vrijeme krize i recesije ne treba posebno govoriti, ističe Jozo Mustać, pročelnik ninskog Komunalnog odjela


Budući da iz dana u dan kod investitora te posebno malih i srednjih poduzetnika sve više raste interes za ulaganje u gospodarsku zonu Poljica Brig, ninske gradske vlasti ovih su dana pokrenule opsežnu akciju kako bi se u što kraćem vremenskom roku izgradila planom predviđena komunalna infrastruktura te da bi gospodarska zona mogla što skorije profunkcionirati. Na tom tragu upravo radnici građevinske tvrtke Sarađen d.o.o. iz Stankovaca punom parom rade na asfaltiranju prometnica unutar zone te prilaznih putova do zone.
Inače, površina buduće gospodarsko-poslovne zone Poljica Brig u istoimenom ninskom prigradskom mjestu, iznosi 50.000 metara četvornih i slovi kao pilot-projekt na širem ninskom području.
Kako nam je pojasnio pročelnik Komunalnog odjela Grada Nina dipl. inž. Jozo Mustać u asfaltiranje, a nakon toga i instaliranje javne rasvjete, Grad Nin ulaže preko 400.000 kuna.
– Vjerujemo da će već prvi investitori uskoro otvoriti vrata svojih pogona. U njima će uz ostalo zaposlenje ponajprije pronaći radnici iz Poljica Briga kao i ostalih mjesta. O važnosti ovog projekta u ovo vrijeme krize i recesije ne treba posebno govoriti. Važno je također ovom prilikom istaknuti da će gospodarska zona Poljica Brig svoje poslovanje temeljiti po najsuvremenijim europskim i svjetskim normama i standardima, a to znači bez neke veće buke i zagađenja okoliša, kaže Mustać.