Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Antoniju Gospić nakit okitio titulom inovatorice godine

Autor: Irena Jurjević

29.01.2013. 23:00
Antoniju Gospić nakit okitio titulom inovatorice godine

Foto: PIXSELL



Zadarska umjetnica i dizajnerica nakita Antonija Gospić proglašena je inovatoricom Zadarske županije za 2012. godinu po izboru Udruge inovatora Zadarske županije. Također, njen nakit proglašen je i inovacijom Zadarske županije za prošlu godinu. Srebrno inovatorsko priznanje i srebrnu inovaciju primili su Dragica i Rade Nekić


Zadarska umjetnica i dizajnerica nakita Antonija Gospić proglašena je inovatoricom Zadarske županije za 2012. godine po izboru Udruge inovatora Zadarske županije. Također, njen nakit proglašen je i inovacijom Zadarske županije za prošlu godinu.
Srebrno inovatorsko priznanje i srebrnu inovaciju za Kuću prirodne izvrsnosti na jučerašnjoj godišnjoj skupštini te udruge primili su Dragica i Rade Nekić, dok su brončano priznanje te brončanu inovaciju za pisaći pribor od maslinovog drveta primili Jagoda i Leo Bašić.
– Do sada radili smo rudarski posao koji je neizbježan ako mislimo postaviti temelje jedne zdrave udruge koja zna što hoće i želi. No, sada, možemo pokazati što mi to znamo i možemo. Je li netko u ovom gradu znao za Antoniju Gospić, Marka Štefanca, obitelj Bašić, obitelj Pletikosić? Danas su oni poznati i donekle uspjeli zahvaljujući ovoj udruzi, kazao je predsjednik udruge Rade Nekić, dodajući kako je Udruga inovatora Zadarske županije postala najveća i najjača udruga inovatora u Hrvatskoj.
– Nama pred vratima zvoni 5 tisuća ljudi iz svih krajeva Lijepe Naše koji bi se željeli učlaniti. Žele k nama jer vide da s nama mogu uspjeti na pošten način, vide da ne moraju ići vani da bi uspjeli… Prije tri i pol godine imali smo 14 članova, danas ih imamo 750, kazao je Nekić, te pritom najavio i neke nove projekte.
Kazao je tako kako uskoro kreće Zadar – IN, natječaj koji će Udruga inovatora raspisivati za najbolje inovacije Zadarske županije u tri kategorije: osnovne škole, srednje škole te ostali, a čiji pobjednici će o trošku udruge ići na međunarodni sajam inovacija Agro arca. Također, razrađen je i Inovatorski izlog na web stranici uduge, a najavljena je i trgovina. U planu je i organiziranje dviju inovatorskih večeri s poznatim javnim osobama, kao i pokretanje sekcija udruge.