17 °C
Online izdanje
Subota, 24.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Događaji
RSS feed
Današnji broj
Događaji
Povratak
Utvrdite stvarno prebivalište za 34,87 posto Srba koji odjednom žive u Vukovaru
Piše: Siniša Klarica
Nismo od vas tražili da očistite zagađena polja i njive od četničkih mina. Pustili smo vas, jer smo to očistili sami, jer lakše je da ginu oni koji su to već naučili... Sada tražimo da za 34,87 posto Srba koji odjednom žive u Vukovaru, utvrdite stvarno prebivalište, stoji u otvorenom pismu Vladi RH
Foto: PIXELL
Braniteljske udruge okupljene oko HVIDRE Zadar sudjelovat će na prosvjednom skupu 2. veljače zakazanom protiv uvođenja ćirilice

Braniteljske udruge okupljene oko HVIDRE Zadar sudjelovat će na prosvjednom skupu 2. veljače zakazanom protiv dvojezičnosti tj. uvođenja srpskog jezika i ćirilice u službenu uporabu. Tim povodom braniteljske udruge su poslale otvoreno pismo Vladi RH, saborskim zastupnicima i članovima svih političkih stranaka u Hrvatskoj u kome se između ostalog kaže:

- Prije 22 godine nismo tražili od vas da budete s nama u rovovima i trpite, granate, bombe, hladnoću, vrućinu i smrt. Pustili smo vas da se gurate i slikate dok polažete vijence ispod njihovih imena. Nismo tražili od vas da kažete kako je onima čiji se članovi obitelji vode kao nestale osobe, niti da odlučite koji je to datum kad oni pale svijeću za njegovu dušu. Propustili smo tražiti od vas da spriječite pljačku hrvatske države, da zabranite prodavanje hrvatskog blaga, jer mi ćemo živjeti u recesiji i krizi i pomoći vam da se izmjenjujete na vlasti. Nismo tražili od vas da razumijete roditelje 402 poginula djeteta u hrvatskom Domovinskom ratu, niti da razumijete 5.497 djece, kojima su poginuli roditelji u hrvatskom Domovinskom ratu. Pustili smo vas da nam uvedete zdravstveni odgoj koji će našu djecu naučiti prati ruke i koristiti kondome. Nismo od vas tražili da očistite zagađena polja i njive od četničkih mina. Pustili smo vas, jer smo to očistili sami, jer lakše je da ginu oni koji su to već naučili... Sada tražimo da za 34,87 posto Srba koji odjednom žive u Vukovaru utvrdite stvarno prebivalište.

Nadalje, branitelji kažu kako niti jedna Europa, niti jedan NATO, ni globalizacija, ni integracija nisu vrijedni ni jednog od njih, koji su poklonili život ovoj zemlji. Otvoreno pismo potpisali su članovi: Udruga HVIDR-a Zadar, USDR "Poskoci" Zadar, Udruga roditelja poginulih branitelja DR ZŽ, Udruga maloljetnih dragovoljaca DR ZŽ, UDBDR - Pridraga, UDBDR - Podgradina, UHDDR - Škabrnja - SBŠ, UHBOPTSP Zadarske županije, Udruga veterana 4. Gardijske brigade ZŽ, Udruga Zadarskih tenkista, Udruga veterana vojne policije SDR ZŽ, UP SG SOD "D.T. Gavran" Zadar, Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar", Udruga dragovoljaca HRM - Zadar, Udruga ZAVJET PZŽ, Udruga Nezavisni dragovoljci Hrvatski PZŽ, Udruga HRVATSKI DOMOBRAN, UHDDR - Benkovac.

Komentari (5)

dragovoljac91, prije 1606d 12h
ne samo za Vukovar nego i Gračac i sve općine gdje traže ćirilicu jer u Gračacu se do rata nije pisala ćirilica a sad inzistiraju na njoj Đekić i ekipa .
huligan, prije 1606d 8h
ovi domobranski penzioneri ne znaju šta bi sa sobom,,pa jesu li se borili za pravnu državu ili nered?
dragovoljac91, prije 1606d 8h
za pravnu državu da ali ćirilicu NE

huligan, prije 1606d 7h
Pa ZNA SE ko je zakon donija pa nek se žale Franji i Ivi kojima su klicali i gaće skidali kad god bi rekli...
Jasno se zna šta piše u ERDUTSKOM sporazumu..
eto toliko o domoljublju HDZ-a
dragovoljac91, prije 1606d 1h
nemoram biti niti Franjin niti Ivin samo sam mali obični HRVAT i jasno je što mislim
Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr