Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Doživljaj vojarne noću

29.01.2014. 23:00
Doživljaj vojarne noću


Povodom Noći muzeja u Zadru, 93. zrakoplovna baza organizira Noć otvorenih vrata u vojarni Zemunik. Posjetitelji će moći razgledati vojarnu od 16 do 20 sati, a satnica je ciljano prilagođena kako bi sadržaji u vojarni Zemunik bili pretprogram Noći muzeja u Zadru.
– Zemunik je ujedno prva vojarna u Hrvatskoj koja se uključila u akciju Noć muzeja u Hrvatskoj. Kako je aktivnost dobro prihvaćena u javnosti htjeli smo redovitim posjetiteljima vojarne Zemunik (djeca, zrakoplovni entuzijasti, spotteri, fotografi…) koji nas inače posjećuju kroz Dane otvorenih vrata ponuditi i mogućnost doživljaja vojarne noću zbog fotografiranja i sadržaja koje smo za ovu prigodu pripremili. Preporuka je doći oko 17 sati, u sumrak, zbog prirodnih svjetlosnih efekata kao i paljenja svjetala noćnog starta na pisti gdje se odvija letenje, rekao je časnik za odnose s javnošću puk. Marinko Karačić.
Posjetitelji će moći razgledati izloženu tehniku na kojoj lete hrvatski vojni piloti, a po prvi puta će moći doživjeti noć kao dan gledajući kroz NVG opremu koju koriste vojni piloti kada lete noću. Tu je i izbor “Najosmijeha zrakoplovne kabine”, “Igra s padobranom”, nastup dječjeg vrtića Loptica, nagradne igre i druga iznenađenja.