Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Rađenović pronađen mrtav nakon pet dana potrage

29.01.2014. 23:00
Rađenović pronađen mrtav nakon pet dana potrage


Rađenović se prema Donjem Srbu uputio upravo kad je počela snježna mećava, pretpostavlja se da nije dobro vidio put, možda se i izgubio i smrzao iste večeri


Petar Rađenović (54) koji je nestao u petak na području Donjeg Srba, pronađen je jučer – mrtav. Nakon pet dana dana potrage u kojoj su sudjelovali mještani, lovci, policija i Gorska služba spašavanja koja se priključila prije dva dana, našli su Rađenovića u Kumrovcu na području Gornjeg Srba. Po završetku očevida i obdukcije, znat će se točno vrijeme i uzrok smrti, ali pretpostavlja se da je umro još u petak.
Rađenović je živio sam u naselju Beguljci u blizini rijeke Une. U petak ujutro je otišao u Srb da u pošti plati račune, svratio je do još jednog čovjeka i krenuo natrag kući. Posljednji put je viđen kod Kruškovača u petak popodne odakle se uputio prema Donjem Srbu. Upravo je tada počinjala snježna mećava na tom području pa se pretpostavlja da Rađenović nije dobro vidio put, krivo skrenuo, možda se i izgubio i smrzao se iste večeri. U subotu ujutro su njegovi susjedi prijavili nestanak i otad do jučer u podne je trajala potraga za njim. Cijelo vrijeme mu je zvonio mobitel i područje potrage se sužavalo prema signalu mobitela. Međutim, i to područje koje se moglo locirati je bilo dosta široko, a i padao je snijeg pa je i potraga potrajala. Muškarca su tražili policijski službenici postaje Donji Srb, HGSS Zadar s 11 ljudi i jednim potražnim psom te brojni mještani.