Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jadran Perinić postaje francuski vitez

29.01.2017. 23:00
Jadran Perinić postaje francuski vitez


Zadranin dr.sc. Jadran Perinić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, proglašen je francuskim vitezom. Rijetko, visoko odličje »Vitez nacionalnog reda za zasluge«, odnosno «Chevalier de l’Ordre National du Meritea«, Periniću je dodijelio francuski predsjednik Francois Hollande zbog njegova značajnog doprinosa razvoju bilateralne suradnje između Hrvatske i Francuske, odnosno francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj i DUZS-a za njegova mandata.
– Da sam izabran za ovo prestižno odlikovanje obavijestio me francuski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Philippe Meunier i moram priznati da me zateklo, ali i ugodno iznenadilo. Zahvalio mi je na izvrsnoj suradnji između DUZS-a i Veleposlanstva Francuske u Hrvatskoj za mog mandata što je zapravo priznanje ne samo meni, već i mojim suradnicima da smo dobro i profesionalno odradili svoj posao, rekao je Perinić koji je na čelo DUZS-a imenovan koncem siječnja 2012. godine.
Francusko odličje »Vitez nacionalnog reda za zasluge« osim Perinića do danas je primilo svega nekoliko Hrvata, među kojima i jedan Zadranin. Riječ je o Josipu Skoblaru, nogometnoj legendi, jednome od najboljih hrvatskih i europskih nogometaša uopće, kojemu je francuski predsjednik visoko priznanje uručio u travnju prošle godine.