Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pokvariti Besekov debi

29.03.2012. 22:00
Pokvariti Besekov debi


Nećemo se zatvarati u nikakav bunker jer to ne znamo igrati. Uvjeren sam da se iz Zagreba možemo vratiti s pozitivnim rezultatom, ali pod uvjetom da u tom dvoboju budemo pravi – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Zadranima već danas valja  na zeleni travnjak. U 23. kolu Prve HNL  momčad Dalibora Zebića će u Kranjčevićevoj pokušati ostati neporažena  protiv Zagreba. Iza Zadrana je niz od  četiri utakmice bez poraza s naglaskom  da su čak triput pobijedili, a jednom  remizirali. Svi se pitaju može li momčad  sa Stanova ponoviti Rijeku ili barem  uzeti bod koji bi u ovom slučaju bio  itekako vrijedan. Zadar je trenutačno 8.  s 32 boda, dva više od Zagreba koji je 11,  a bilo bi neloše i poslije ovoga kola  zadržati prednost pred konkurentom u  očuvanju prvoligaškog statusa.
– Treba dati sve od sebe, pa što Bog da  – kazivao je jučer ujutro Dalibor Zebić,  trener Zadra.
– Moramo se postaviti borbeno i čvrsto  i to je jedini pravi recept kako ostati  neporažen u Kranjčevićevoj. Ako krenemo s parolom “lako ćemo” ili “nemamo  što za izgubiti” onda ćemo iz Zagreba  teško donijeti bodove. Činjenica je da iza  sebe imamo pozitivan niz od četiri pozitivna rezultata i to trebamo iskoristiti.
Zagreb je smijenio trenera, umjesto  Gordana Ciprića na klupu “pjesnika”  sjeo je Dražen Besek.
– Činjenica je da nisu uvjerljivi i na  kraju krajeva nisu nepobjedivi. Nisu uspjeli pobijediti Lokomotivu i Osijek, a  poraženi su u zadnjem kolu od Šibenika.  Besek je došao prije tri dana, ali ne  vjerujem da je mogao nešto bitno promijeniti na bolje u tako kratkom vremenu. Međutim, znam da imaju dobru  veznu liniju i ako im se dopusti da se  razigraju mogu biti itekako opasni.
Naravno da Zadrov strateg priželjkuje  sličan scenarij kakav se dogodio u Rijeci.
– Moramo ponoviti nešto slično što  smo pokazali na Kantridi. Prije svega  nam se ne smije dogoditi nekakva glupa  pogreška na otvaranju utakmice. Koncentracija će odigrati itekako važnu ulogu u ovoj utakmici. Ako u obrambenim  zadaćama odigramo kako se dogovorimo, onda imamo itekako dobre šanse  da im zapaprimo iz kontranapada gdje  su prilično tanki. Svjestan sam da nemam takav tip igrača, brzanca koji bi se  poput šila zabio u njihovu zadnju liniju.  Ali, Mršić, Begonja, ili Tokić mogu tu  ulogu odraditi kako valja u Kranjčevićevoj. U svakom slučaju moramo  zabiti ako želimo u ovoj utakmici ostvariti pozitivan rezultat.
Zebić nije želio pred svoje igrače stavljati “imperativ”.
– Ne želim u svojoj momčadi stvarati  dodatni pritisak s onim “moramo”. Ne  moramo, ali smatram da imamo dobru  priliku nastaviti ovaj pozitivan niz. Remi  ili pobjeda nas ostavlja u prednosti pred  konkurentom u očuvanju prvoligaškog  statusa, a to nije mala stvar. Odigrat  ćemo čvrsto, s dva zadnja vezna jer  smatram da je to normalno na gostovanjima. Uostalom, cilj nam je “razbiti”  tu njihovu veznu liniju. Nećemo se zatvarati u nikakav bunker jer to ne znamo  igrati. Uvjeren sam da se iz Zagreba  možemo vratiti s pozitivnim rezultatom,  ali pod uvjetom da u tom dvoboju budemo pravi – kazao je na kraju razgovora  Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić, Prahić,  Fuštar, Jonjić, Vasilj, Jerbić, Banović,  Sarić, Mršić, Begonja, Tokić.