Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Čuda se (ne) događaju dvaput

Autor: Drago Bajković

16.11.2012. 23:00
Čuda se (ne) događaju dvaput

Foto: PIXSELL



Ni u jednu utakmicu, ni ja, niti moji igrači nismo i nećemo ući s mišlju da olako prepustimo bodove svom suparniku. Tako će biti i u ovoj utakmici s Dinamom. Dat ćemo sve od sebe, a nakon 90 minuta vidjet ćemo što će nam to donijeti – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra


Zadrani će danas ponovno istrčati na Maksimiru kontra lidera prvenstva Dinama. Nakon čudesne pobjede u Kupu i izbacivanja “modrih” iz tog natjecanja, danas će se momčad sa Stanova s njima ogledati u prvenstvenom dvoboju. Nitko ne sumnja u činjenicu da je Dinamo kvalitetnija momčad, ali bila je i prije 12 dana pa je morala momčadi Ferde Milina priznati kapitulaciju. Može li Zadar ponoviti čudo iz Maksimira ili barem ostati neporažen veliko je pitanje. Ali da je to moguće – svakako. S pravim pristupom i punom koncentracijom protiv momčadi Ante Čačića može se igrati. Zadar na Maksimir putuje nakon domaće pobjede nad Slaven Belupom, dok je Dinamo u prošlom kolu doživio neugodan poraz od Splita u Parku mladeži.
– Jednostavno je, na Maksimir putujemo potpuno rasterećeni. Ukratko idemo igrati nogomet – kazivao je jučer  Zadrov strateg Ferdo Milin.
– Zna se tko je favorit u toj utakmici. Dinamo je lider prvenstva i ima najkvalitetniju momčad u Ligi. Stavljati bilo kakvo breme na pleća mojih igrača bilo bi kontraproduktivno. Očekuje nas lijepo vrijeme i idemo uživati u ovoj utakmici.
Ipak, ne stoji u potpunosti ona sintagma da se nema što izgubiti, u igri su ipak tri boda.
– Slažem se, naravno da su u igri bodovi i kada je god to tako onda se ima što za izgubiti. Ni u jednu utakmicu, ni ja, niti moji igrači nismo i nećemo ući s mišlju da olako prepustimo bodove svom suparniku. Tako će biti i u ovoj utakmici s Dinamom. Dat ćemo sve od sebe, a nakon 90 minuta vidjet ćemo što će nam to donijeti.
Čini se da Ferdo Milin namjerno stišava euforiju koja je eksplodirala prije 12 dana kada je Zadra napravio čudo u Maksimiru izbacivši Dinamo iz Kup natjecanja.
– Ovo je potpuno nova utakmica. Smatram da će nam biti teže nego što je to bilo u Kupu. Siguran sam da Dinamo želi “osvetu” za taj poraz na svom travnjaku. Naravno, nas će dodatno motivirati ta činjenica da oni žele uzvratiti za taj debakl. Kažu da je puno lakše prvi put nešto napraviti, ali da je puno teže to ponoviti. Istina je, mi želimo ponoviti “čudo”, barem djelomično, i to će nam biti misao vodilja na Maksimiru.
Taktika će najvjerojatnije ostati ista, bedem ispred svojih vrata i brze kontre.
– Već nekoliko utakmica igramo istim sustavom i to nam je u nekoliko navrata donijelo rezultate. Ne bih rekao da je to klasični bunker, ali činjenica je da ćemo se maksimalno posvetiti čuvanju svojih vrata. To ne znači da iz kontri i polukontri nećemo prijetiti, dapače. Puno toga će ovisiti o tome koliko i kako ćemo držati loptu u svom posjedu. Nisam pesimist, smatram da gostovanje u Maksimiru nije za nas nemoguća misija. Bitno je da koncentracija bude na najvišem mogućem nivou, da ne poklanjamo Dinamu ništa već da se za sve moraju samo izboriti. U svakom slučaju pozitivan reuzultat, tj. remi u ovoj utakmici bio bi za nas ravan pobjedi – kazao je na kraju razgovora Ferdo Milin.
Vjerojatni sastav: Gluić, Prahić, Sarić, Jerbić, Heister, Tokić, Muić, Bilaver, Gržan, Ćurjurić, Ivančić.


 SURAĆ: MOŽEMO SAMO DOBITI




Jakov Surać, kapetan Zadra, optimističan je uoči gostovanja na Maksimiru.
– Očekujem drugačiju utakmicu od one koja je bila u Kupu. Činjenica je da nemamo što izgubiti, možemo samo dobiti u ovoj utakmici. Prije svega moramo ući hrabro u ovu utakmicu, ostati maksimalno koncentrirani i vjerujem da ćemo opet imati svoje prilike iz kontri i polukontri. Ja sam u svakom slučaju optimist.
Dinamo je sigurno željan sportske “osvete” za debakl u Kupu.
– Imam informacije da nam žele uzvratiti u puno smislu te riječi. To nas, međutim, samo može dodatno motivirati. Nakon ove utakmice nas očekuje vrlo važan dvoboj s Cibalijom na Stanovima, pa ćemo neke važne igrače koji imaju dva žuta kartona odmoriti. Bez obzira na to, naša mladost je pokazala i u toj utakmici Kupa da se može nositi s Dinamom. Nema razloga da tako ne bude i danas.