Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Podijeljeno 700 paketa umirovljenicima

Autor: Velimir Brkić

29.03.2013. 23:00
Podijeljeno 700 paketa umirovljenicima

Foto: Velimir BRKIĆ



Slijedom rastućih potreba za humanitarnom pomoći, a uoči uskrsnih blagdana, Grad Obrovac je podijelio pakete s prehrambenim artiklima za čak 700 obrovačkih umirovljenika, za što je izdvojio oko 35.000 kuna.
– Ova uskrsna akcija je pokrenuta kako bi što više naših sugrađana dostojanstveno obilježilo najveći katolički blagdan, kazao je dr. Ante Župan, gradonačelnik Obrovca.
Kako su umirovljenici po prehrambene pakete dolazili s osmjesima na licima potvrda je to o učinjenom dobrom djelu i jak poticaj za daljnje akcije. Bilo kako bilo, već prvog dana od 700 paketa ostalo je tek nekoliko.
Kako je rekao obrovački gradonačelnik Župan, iako uskrsne vrećice s prehrambenim potrepštinama nisu velike, želja je bila da se koliko-toliko pomogne umirovljenicima Obrovca da što dostojnije i ugodnije dočekaju najveći kršćanski blagdan Uskrs.
– Po gotovo stopostotnom odazivu vjerujem da će našim umirovljenicima dobro doći ovaj mali znak pažnje, zaključio je Župan.
Grad Obrovac je među rijetkima u Republici Hrvatskoj koji daje takav poklon građanima, uskrsnicu u obliku najosnovnijih prehrambenih artikala.