Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ninski tamburaši u prvostolnici sv. Anselma

29.03.2016. 22:00
Ninski tamburaši  u prvostolnici sv.  Anselma


– U sve ove godine kroz orkestar je prošlo 180 mladih ninskih glazbenika što je za divljenje. Večeras je prvi nastup mladog i talentiranog dirigenta Josipa Bakića kojem želimo puno sreće i uspjeha, najavila je Dejanović
Obilježavanju najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa odazvali su  se i ninski tamburaši, članovi KUD-a Branimir. Oni su u ponedjeljak navečer u prepunoj ninskoj prvostolnici sv. Anselma za svoje sugrađane i  goste priredili cjelovečernji blagdanski koncert. Koncert su zajednički  organizirali vodstvo KUD-a s predsjednicom dr.sc. Marijom Dejanović i  Ured ninskog dekanata s don Božom Barišićem.
Na početku ovog lijepog blagdanskog glazbenog doživljaja sve okupljene pozdravila je Marija Dejanović. Istaknula je kako je ovaj koncert u  ovakvom blagdanskom ozračju 21. okupljanje ninskih mladih glazbenika.
– Ovo ujedno prigoda da svi od srca zahvalimo ovdje nazočnom donedavnom voditelju i učitelju ninskih tamburaša maestru Andreju Jakušu  koji je neobrisiv trag na polju ninske tamburaške glazbe. Također moramo se zahvaliti dvjema bivšim voditeljicama i dirigenticama tamburaša  Ivani Bureli i Grozdani Klarin. U sve ove godine kroz orkestar je prošlo  180 mladih ninskih glazbenika što je isto tako za divljenje. Večeras je prvi  nastup mladog i talentiranog dirigenta Josipa Bakića kojem želimo puno  sreće i uspjeha. Poznato nam je da upravo ove godine u Ninu slavimo  500. obljetnicu ukazanja Gospe od Zečeva. U okviru brojnih događanja  naši će tamburaši 23. travnja upriličiti svečani koncert, rekla je Dejanović, dodavši kako već narednog vikenda ninski glazbenici putuju u dvodnevni posjet u Ptuj.
Program je pred veselim auditorijem najavio dugogodišnji član orkestra Stjepan Magaš, a prigodno blagdansko muziciranje krenulo je skladbom “Uskrsnu Pastir dobri”. Publika je sve skladbe popratila snažnim  pljeskom i ovacijama, a na kraju svi su okupljeni s tamburašima otpjevali  “Kraljice neba, raduj se”.