Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Osam godina i više od 120 sati rada na tetovaži

29.03.2016. 22:00
Osam godina i više od 120 sati rada na tetovaži


„Bolje da je netko oženi, dok ja to nisam napravio”, „Ovo je najbolja tetovaža ikad”, „Nisam siguran što bih radije vidio – koncert Pantere ili ostatak ovog tijela” – neki su od dvije tisuće komentara koji prate fotografiju na Facebooku
Martina Jelić (25) iz Zadra „vlasnica” je noge čija je fotografija u samo dva dana dobila više od  74.000 lajkova i ima preko 8.000 dijeljenja na službenoj stranici fanova benda Pantera.
Bend je lajt motiv tetovaže koja prikriva Martininu nogu od boka do gležnja. Velika obožavateljica ovog heavy metal benda prvu je „trajnu posvetu” svojim uzorima napravila još sa 17 godina. U posljednjih osam godina ova tetovaža je rađena u preko 30 sessiona, a na nju je „potrošeno” preko 120 sati rada.
Autor – Mario Manai
– Tinejdžerske godine, kao i mnogi od nas, provodila sam na rivi, na klupicama i u zafrkanciji sa prijateljima te smo danas ujedno i kolege u Tattoo & Piercing studiju Tiamat, a oni su se već tih dana bavili tetoviranjem, kaže Martina koja je danas ponosna vlasnica i voditeljica studija Tiamat koji radi preko pet godina.
„Bolje da je netko oženi, dok ja to nisam napravio”, „Ovo je najbolja tetovaža ikad”, „Nisam siguran što bih radije vidio – koncert Pantere ili ostatak ovog tijela” – neki su od dvije tisuće komentara koji prate fotografiju na Facebooku.
Autor tetovaže je Mario Manai, poznatiji kao Smrad, zadarski tattoo umjetnik i Martinin dečko.
Susret s Philom Anselmom
Martina je Phila Anselma, pjevača benda Pantera koji se raspao početkom milenija, upoznala na koncertu u Zagrebu kad je svirao s bendom Down. Dobila je tada i njegov autogram, koji je kasnije istetovirala u nastavku izrade tetovaže na nozi.
Nedavno je u Zadru boravio Dean Karr, svjetski poznat fotograf te glazbeni i filmski redatelj koji je napravio dizajn za Panterin albuma Far Beyond Driven i dobar je prijatelj članova benda.
– Upoznali smo se u studiju Tiamat i htio je vidjeti kako to sve izgleda te mu je bilo drago kad je vidio svoj rad na mojoj koži. Bila mu je draga cijela priča pa me zamolio da mu pošaljem sliku tetovaže,kako bi je pokazao članovima benda. Ubrzo je slika završila na službenoj facebook stranici Pantere, kaže Martina i dodaje kako tetovaža još nije dovršena.