Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sanacija obalnog zida u uvali Jazine trajat će sedam dana

29.03.2016. 22:00
Sanacija obalnog zida  u uvali Jazine trajat  će sedam dana


Radovi na obali u dužini od 20 metara izvode se kako ne bi došlo do daljnjeg urušavanja, dok se kompletna rekonstrukcija obale očekuje pri rekonstrukciji ceste od Bulevara do stare gradske jezgre
Jučer ujutro počela je sanacija zida na Obali kralja Tomislava  u uvali Jazine. Tvrtka Stipčević izvođač je radova vrijednih 25 tisuća kuna, bez PDV-a. Za ovaj zahvat Županijska lučka uprava ishodovala je suglasnost Hrvatskih cesta.
Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave, rekao je kako će radovi na sanaciji obale u dužini od 20 metara trajati sedam dana kako ne  bi došlo do daljnjeg urušavanja, dok se kompletna rekonstrukcija obale  očekuje pri rekonstrukciji ceste od Bulevara do stare gradske jezgre koju  će obavljati Hrvatske ceste. Kada će se to dogoditi još uvijek je teško prognozirati. Prve najave su bile u svibnju ove godine, no još uvijek nisu  ishodovane sve potrebne dozvole kako bi se započelo sa rekonstrukcijom vrlo važnih gradskih prometnica.
Tada bi se obala trebala popločatu što bi spriječilo daljnje urušavanje  jer je postojeća napravljena na nasipu. Kako nije odviše čvrsta uslijed velikih kiša i udara vjetra urušila se, a s njom i dio ceste koja tuda prolazi.