Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zračne snimke Tulovih greda, Paklenice, kanjona Zrmanje, Galešnjaka…

29.03.2016. 22:00
Zračne snimke  Tulovih greda,  Paklenice, kanjona Zrmanje,  Galešnjaka…


Zračne snimke Halanske ceste i Tulovih greda koje je autor napravio sudjelujući u safari turama, ili pak pogled na kanjon rijeke Zrmanje samo je dio ljepota prikazanih u videu. Tu su i snimke našeg obližnjeg otoka ljubavi – Galešnjaka
Postoje razlozi zašto je serijal The Game of Thrones sniman  u Hrvatskoj. Prirodna ljepota ove zemlje ostavlja posjetitelje bez daha, u  svom uvodu piše Dennis Schmelz, autor “Croatia from above”, izuzetnog videa sastavljenog od zračnih snimaka Lijepe Naše koji posljednjih  dana broji sve veći broj pogleda na Youtubeu.
Dolaskom u Hrvatsku posjetitelji se bore što prije odabrati – prostranstva sunčane obale ili visine dinarskih alpa, kazuje Schmeltz koji je prizore hrvatske obale i zaleđa zabilježio iz zraka, suvremenim GoPro kamerama i DJI dronovima. Iako je Schmeltz u svom opisu istaknuo ljepote i zanimljivosti hrvatskih gradova Zagreba, Dubrovnika, Splita i Rijeke,  dobar dio snimaka od kojih zastaje dah zapravo su napravljene u Zadarskoj županiji i njenoj okolici.
Zračne snimke Halanske ceste i Tulovih greda koje je autor napravio  sudjelujući u safari turama, ili pak pogled na kanjon rijeke Zrmanje samo je dio ljepota prikazanih u videu. Tu su i snimke našeg obližnjeg otoka ljubavi – Galešnjaka, ali i izuzetan krajolik otoka Paga, njegovog mosta  i Rtine u daljini. Iz zraka su uhvaćeni i Kornati s karakterističnim kamenim ostacima otoka Mana, ali i divne snimke kanjona Nacionalnog parka Paklenica.
– Kamenite hridi, sustavi spilja, monumentalne stijene koje presijecaju  zemlju od sjevera do juga, nezaobilazne su na karti svakog izletnika, biciklista ili avanturista. Dalmatinska obala sama po sebi je mreža stotina  malih, kamenih otoka, naseljenih ili samo jednostavno bogatih nasljeđem davno nestalih carstava. To je bez sumnje jedna od najljepših  mediteranskih destinacija. Turisti hrle u Grčku, Italiju, Kretu i Maltu kako bi okusili tirkizne oceane i toplu kamenu obalu. Hrvatska, s druge  strane, grli toplo more Jadrana i predstavlja jedan od najljepših mediteranskih ‘bjegova’, poručuje Schmeltz.