Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Istezalište za brodice “otvara” se za desetak dana

29.03.2017. 22:00
Istezalište za brodice “otvara” se za desetak dana


Istezalište za brodice u Jazinama trebalo bi započeti s radom za svega sedam do deset dana, tvrdi Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave, koja je vodila projekt preuređenja Jazina.
– Nakon uređenja nove infrastrukture u istezalištu u uvali Jazine, Županijska lučka uprava investirala je još dodatnih 308 tisuća kuna za nabavku kolica, rampe i ograde, visokotlačnog čistača i spremišta, a zaposlen je i dizaličar koji je ranije radio u Športsko-ribolovnom društvu Zubatac. On će raditi na novoj dizalici, a uskoro ćemo zaposliti još jednog djelatnika za poslove dizanja i spuštanja brodica, kaže Škibola dodajući kako je za poslove u istezalištu, odnosno koncesiju, interes iskazalo Športsko ribolovno društvo Zubatac, koje je i ranije na tom mjestu obavljalo iste te poslove. No, zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa natječaj za koncesiju još uvijek nije moguće raspisati. Pokazalo se, naime, da je na toj čestici, iako je riječ o pomorskom dobru, kao vlasnik bio upisan Grad Zadar. Prethodno je Županijska lučka uprava, koja upravlja istezalištem, dala izraditi elaborat dijela pomorskog dobra te zatražila suglasnost Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Kako doznajemo, taj postupak je pri samom kraju, a koncesija će obuhvatiti i dio obale na kojem naplatu parkiranja trenutno obavlja tvrtka Obala i lučice.
– Radovi na obnovi ovog dijela obale u uvali Jazine vrijedni su oko 2.580,881,71 kuna uključujući PDV, a Grad Zadar tu je sudjelovao s 500 tisuća kuna, kaže Škibola dodajući kako je obnova istezališta i rive dovršena prema planu, a s ciljem da se Zadranima, ali i gostima omogući izravan kontakt s radnicima u ovom gradskom škveru te tako ujedno i promovira lokalna, tradicionalna brodogradnja.
Obnova uvale Jazine provodila se u tri faze, a uz Županijsku lučku upravu dio radova sufinancirali su Grad Zadar i Zadarska županija.