Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na čelu NP Paklenice vide se i jedan i drugi brat Marasović

29.03.2017. 22:00
Na čelu NP Paklenice vide se i jedan i drugi brat Marasović


Malo podvelebitsko mjesto Starigrad već danima trese predizborna groznica, koja, međutim, nema veze s političkom utrkom, već s izborima na dužnost ravnatelja JU Nacionalni park Paklenica za sljedeće četiri godine. I dok objava na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša o pozivu kandidatima na provedbu današnjeg intervjua otkriva kako ih je troje, prema neslužbenim informacijama kandidata je bilo četvero, a otpao je Ante Marasović, ni više ni manje nego rođeni brat aktualnog ravnatelja Zlatka Marasovića, koji se ponovno kandidirao. Kandidatura drugog brata Marasovića u Starigradu je izazvala buru, osobito zbog toga što se i lokalni HDZ izjasnio za rušenje aktualnog ravnatelja, člana SDP-a. 
Ante Marasović, koji je već 19 godina zaposlenik NP Paklenica, od čega zadnjih deset kao nadzornik, potvrdio nam je jučer kako se kandidirao za ovu dužnost.
– Čuo sam da su kandidati dobili poziv za intervju, ali ja ga nisam dobio. Mene živo zanima zbog čega nisam pozvan, a pretpostavljam kako je to zbog toga što sam studij završio tek lani, a navodno treba imati pet godina iskustva na rukovodećim položajima. S radom u praktično svim segmentima djelovanja Paklenice sam upoznat, osim što nisam radio u Upravi, govori Marasović, koji je najavio kako će se vjerojatno žaliti, kada zaprimi pojašnjenje iz Ministarstva.
 – Što se tiče moje prijave, brata Zlatka sam upoznao s mojom ambicijom da postanem ravnatelj. Brat i ja smo u dobrim odnosima i protiv njega nemam ništa osobno. Ova je situacija među nama izazvala male trzavice, no svatko živi za sebe, tako da ne bi smjelo biti problema. Moja želja je da Park napreduje, o čemu imam svoja gledišta, priča ovaj Starigrađanin, koji ističe da njegova prijava nema veze s politikom.
– Ja nisam član nijedne političke stranke, pa ni HDZ-a, već sam vječna oporba, vječni buntovnik, tvrdi Ante Marasović, čiji je brat Zlatko, aktualni ravnatelj, također potvrdio kako su razgovarali o kandidaturama.
– Držim da sam dobro obavljao svoj posao u ovih pet godina, što pokazuju izvrsni rezultati, nezapamćeno dobri prihodi NP Paklenice i porast broja posjetitelja, kao i brojni ostvareni i planirani projekti. No, ako Ministarstvo drži da treba promijeniti ravnatelja, nek ga promijeni, govori Zlatko Marasović, koji zajedno sa svojim suradnicima očekuje rezultate aplikacije projekta za EU fondove, koju su podnijeli zajedno s HGSS-om.