Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Naglić: Kovačevića smo čekali

29.03.2017. 22:00
Naglić: Kovačevića smo čekali


Još nakon dvoboja s Cibonom, trener Zadra Aramis Naglić izjavio je da je njegova momčad odigrala dobru utakmicu i da su gledatelji mogli otići kući zadovoljni. I bio je Naglić u pravu. Zadarski navijači mogli su u nedjelju vidjeti zreli, dobro organizirani i inspirirani Zadar. Doduše sam početak utakmice i nije bio na osobitoj kakvoj razini. Prvih pet minuta se činilo da gledamo neku pripremnu utakmicu, gdje se igrači još nisu uigrali. Bilo je mnogo pogrešaka i mnogo nerezonskih šuteva s obje strane, a do poluvremena Cibona je držala priključak, dok Zadar nikako nije uspio realizirati svoje prilike, iako su već u drugoj četvrtini Naglićevi igrači imali šansu da se odlijepe na pristojnu prednost.
– Bilo je u prvom poluvremenu previše tehničkih pogrešaka. To je posljedica ispadanja iz ritma od dvije-tri utakmice tjedno. Možda se dogodilo i nenamjerno opuštanje kod igrača, ali i nije neobično da se kod igrača uvuče taj osjećaj, pošto utakmice više nisu na istoj razini važnosti kao što su bile pred kraja ABA lige. Takve stvari se događaju – podvlači Naglić.
No, Zadrani su u drugom poluvremenu ubacili u višu brzinu, u oba smjera i pošteno torpedirali “vukove”. Osim toga odigrali su i konkretnu obranu, iako su Reynolds i Žorić stvarali određene probleme zadarskoj defanzivi. Ali Zadar je u drugom poluvremenu jednostavno imao više energije nego Cibona.
– U drugom dijelu uspjeli smo materijalizirati ono što smo stvarali u prvom poluvremenu. Odigrali smo jako dobro i zrelo do kraja i bez obzira što je Cibona nekoliko puta i zaprijetila, naša pobjeda u niti jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Mogu biti zadovoljan.
Zadar je u hrvatskom derbiju imao dovoljan broj napadački raspoloženih igrača. Iako je Boris Barać bio samozatajan veći dio utakmice, postigao je neke vrlo važne koševe kada se rezultat lomio i na kraju stao na broju 13. Ivan Marinković je bio standardno dobar, na kraju zabivši 15 koševa. Jakov Vladović je zabio devet uz četiri asistencije i konstantno je na visokoj razini kontrolirao zadarski napad. Ipak, dvoboj su obilježila dva igrača, Ivan Ramljak i Maj Kovačević. S 23 koša i osam skokova Ramljak je davao ritam u oba smjera, dok je Kovačević zabio 17, uz pogođene četiri trice iz isto toliko pokušaja, dok je u cijeloj utakmici imao samo jedan promašaj. Slovenac u zadarskim redovima čak 15 koševa postigao je u drugom dijelu.
– Kovačevića smo čekali. Njemu je trebala ovakva utakmica jer je bio u maloj šuterskoj krizi, tako da mi je izuzetno drago radi njega. Ramljak već duže vrijeme u kontinuitetu trenira i igra izvrsno i na toj razini će nam biti potreban i u doigravanju.
Do kraja osnovnog dijela sezone Zadrani će odigrati još četiri utakmice. Prvo će u nedjelju gostovati kod Gorice, a nakon toga čak 16 dana kasnije dočekati Cedevitu. Tek onda će se odigrati još dva kola pred doigravanje. Nakon potpuno “užurbane” sezone, ritam se sada potpuno usporio, nakon čega će se u “play offu” ponovno ubrzati.
– Svi čekamo doigravanje – rekao je Naglić.
Do tada strateg Zadra i njegov stručni tim imaju zadaću na najbolji mogući način tempirati formu, jer ovo doigravanje je velika prilika za Zadar. Iako Zadar po svemu sudeći u četvrtfinalu (a ni u polufinalu i finalu ako do toga dođe) neće imati prednost domaćeg terena, jasno je da je Naglićev sastav u ovom trenutku vjerojatno u najboljoj formi od svih hrvatskih klubova. Realno, Cedevita je, naravno, najveći favorit, ali treba vidjeti nakon ABA lige, koliko će potrošeni “vitamini” uspjeti sačuvati dobar natjecateljski ritam, dok Cibona ima velike “unutarnje” probleme u klubu. Ostatak momčadi, Split, Šibenik i Jolly JBS imaju dobru sezonu, ali oni se ipak ne mogu igrački mjeriti s tri ABA ligaša, iako prednost domaćeg terena nije mala stvar u doigravanju.