Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Lisica poručio Sudskom vijeću kako se nada da se više neće sresti

Autor: Minja Gugić

29.04.2010. 22:00
Lisica poručio Sudskom vijeću kako se nada da se više neće sresti


Obojica optuženika su se u vrijeme trajanja sudskog procesa koji je okončan u četvrtak branila sa slobode. Sudsko vijeće kojim predsejda Dijana Grancarić presudu će izreći u petak


Završnim govorima obrane i optužbe, jučer je na Županijskom sudu u Zadru završeno suđenje protiv Igora Kaštelana (30) koji je  bio optužen za posjed i dilanje heroina, dok je 29-godišnji Zvonimir Lisica optužnicom zadarskog tužiteljstva koju u ovom slučaju zastupao Denis Sokol, bio optužen da je heroin kupio od Keštelana.
Prije završnih govora kratko je pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Dijana Grancarić, ispitan samo jedan svjedok, a riječ je o Seadu Muhamedagiću koji je  također u svojstvu svjedoka, bio prisutan u Kaštelanovom podstanarskom stanu dok su zadarski policajaci obavljali pretres.
On je potvrdio kako je tamo bio cijelo vrijeme dok su policajci radili svoj posao te da se samo sjeća kako su u nekoj ladici u sobi pronašli nekakve lijekove.
Kaštelan na kraju suđenja nije imao ništa za dodati u svoju obranu, dok je Zvonimir Lisica samo kratko rekao, obrativši se Sudskom vijeću, kako se nada da se više nikada u “ovoj sudnici neće sresti”.
Prema optužnici, podsjećamo, Kaštelan je optužen da je 29. svibnja prošle godine oko 19 sati u Ulici Mate Balote u Zadru prodao Zvonimiru Lisici paketić s 0,56 grama heroina. Policajci su potom pretragom njegove podstanarske sobe našli još jednu plastičnu kutijicu s 0,41 gram heroina, preciznu digitalnu vagu na kojoj su, prema navodima optužnice, nađeni tragovi heroina te oko 800 kuna za koje se sumnja da su zarađene “dilanjem”.
Drugooptuženi u ovoj “priči” Zvonimir Lisica (29) tereti se da je kupio paketić heroina od Igora Kaštelana, a kad je vidio policajce koji su im se približavali, dao se u bijeg.
Policajci su ga pronašli i uhitili tek desetak dana kasnije.
Obojica su se u vrijeme trajanja sudskog postupka branila sa slobode, a Sudsko vijeće Županijskoga suda presudu će izreći u petak.