Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Majstorović: Pobjedom zaključiti prvenstvo

Autor: Andrija Prović

29.04.2010. 22:00
Majstorović: Pobjedom zaključiti prvenstvo

Foto: Sebastian GOVORČIN



Nema tu nikakvih kalkulacija. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu pa tako i u posljednjem kolu sa Splitom. Upravo pobjedom želimo zaključiti uspješnu sezonu, no ne možemo je nikome jamčiti


Odlazak Ine Marin uoči Lige za ostanak nedvojbeno je bio težak udarac za košarkašice Zadra. Ipak, narod ne kaže uzalud kako “nije svako zlo za zlo”. Značajniju su priliku tako dobile igračice koje su u prvoj fazi A-1 lige bile u drugom planu. Iako su i do tada bilježile minutažu kroz česte rotacije, u punom su se svijetlu prikazale onda kada je bilo najpotrebnije, kada se lomila (i prelomila) odluka o petoj uzastopnoj prvoligaškoj sezoni. Jedna od njih svakako je Lara Majstorović, ovosezonska akvizicija Zadranki. Krilo “bijelo – plavih” pružilo je vrlo dobre partije u odlučujućim dvobojima s Pulom i Trešnjevkom, odnosno u prošlotjednom okršaju s Agramom. Sličan učinak od Majstorović se očekuje i u njihovoj posljednjoj ovosezonskoj utakmici. Izabranice Marije Mazije u nedjelju (18 sati) gostuju u Splitu.
– S većim povjerenjem trenerice i minutažom naraslo je i samopouzdanje. Sve je to povezano i utjecalo je na moje igre u posljednje vrijeme. Nije pritom bilo sve idealno, bilo je promašenih zicera, pogrešaka… no, mogu biti zadovoljna – kaže mlada zagrepčanka.
Majstorović i suigračice u devetom kolu lige za ostanak poražene su od Agrama, međutim, radilo se o dvoboju bez velikog značaja. Obje ekipe prethodno su osigurale opstanak.
– Bile smo blizu preokretu, stigle na minus tri, ali istovremeno i daleko. Igrale smo bez Ivane Blažević, a Agram je dokazao da više nije ona ekipa iz prvog dijela prvenstva. U početku su ih mučile ozljede i neusklađenost, no pokazale su da je bilo samo pitanje vremena kada će proigrati. Imaju odličan sastav koji se potvrdio kroz osam uzastopnih pobjeda.
A pobjedu Zadra u posljednjem kolu u Splitu najviše priželjkuje Pula. Naime, ona bi ih pogurala s pretposljednjeg mjesta i riješila neizvjesnosti kvalifikacijske utakmice za ostanak. Puljani tako ovih dana javno apeliraju na “poštenje” dva dalmatinska predstavnika. Ponajviše na zadarsko. Laru Majstorović čude takvi napisi.
– Ne znam i ne shvaćam što na taj način žele reći. Nema tu nikakvih kalkulacija. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa tako i u posljednjem kolu sa Splitom. Upravo pobjedom želimo zaključiti uspješnu sezonu, no ne možemo je nikome jamčiti.


  A SAD – POLAGANJE ISPITA




Uz košarku Laru uz Zadar veže i studij knjižničarstva. Dakle, još jedan razlog da je i dogodine gledamo u bijelo-plavom dresu.
– Faks ide dobro, kraj prvenstva dobro će mi doći za spremanje i polaganje ispita, a već sam odradila neke kolokvije. Vezano uz novu sezonu, košarka je moja velika ljubav i voljela bih i dogodine nastupati za Zadar.