Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Mršić riješio dvojbe

29.04.2011. 22:00
Mršić riješio dvojbe


Zadrani su u 27. kolu Prve HNL uspjeli na Stanovima svladati nejaki Hrvatski dragovoljac rezultatom 1:0. Strijelac pobjedonosnog zgoditka bio je Antonio Mršić iz slobodniog udaraca u 42. minuti. S ova tri boda Zadrani su vrlo vjerojatno ispadanje u drugu ligu.
Prvu veliku priliku imali su Zadrani u 16. minuti. Banović je ubacio loptu za Vasilja koji ulazi u šesnaesterac i gađa suprotni kut gostujućih vratiju. Nažalost po domaćine vratar gostiju Vidaković loptu je skrenuo u korner. Dvije minute kasnije Mršić u kaznenom prostoru gostiju pronalazi Santinija koji u padu pogađa gredu Vidakovićev gola. U 21. minuti Mršić se na rubu šesnaesterca oslobodio svojih čuvara i iznenadno opalio po gostujućim vratima, ali od vodstva ništa jer lopta je opet odsjela na vratnici.
 Igrala se 35. minuta kada je Puljić dijagonalom preko cijelog igrališta s desne na lijevoj strani pronašao Vasilja koji ulazi u kazneni prostor i tuče malo iznad vratiju. U 37. minuti nakon pogreške Zlatara u iznenadnoj prilici našao se Vasilj, ali njegov udarac ponovno kroti Igor Vidaković, vratar gostujuće momčadi.
U 42. minuti Zadrani su stigli do potpuno zasluženog vodstva. Santini je na dvadesetak metara iskosa izborio slobodan udarac. Izvođač slobodnjaka je Antonio Mršić koji gađa milimetarskom preciznošću donji desni kut gostujućeg gola i pogađa – 1:0.
U drugom poluvremenu stara Zadrova priča. Povukli su se na svoju polovicu i gostima prepustili inicijativu što su oni objeručke prihvatili. Gosti su napadali, ali nisu u prvih dvadeset minuta stvorili niti jedenu izrazitu prigodu. A Zadrani u tom razdoblju nisu ništa ni pokušali.
Prvu pravu priliku stvorili su u 73. minuti kad je Santini s loptom pretrčao 40 metara i na suprotnoj strani pronašao Begonju koji je netom prije zamijenio umornog Suraća. Begonja gađa donji desni kut gostujućeg gola, ali centimetri dijele Zadar od povećanja vodstva. U 76. minuti Mršić je odlično pronašao Santinija koji odlično puca, ali Vidaković još bolje brani. U 87-minuti odlična prigoda za Hrvatski dragovoljac. Plazonić je iz slobodnogt udaraca s 22 metra opasno ugrozio Gluića koji krajnjim naporom skida njegov udarac. Bilo je to ujedno i posljednja prilika na utakmici, sudac Batinić je malo potom odsvirao kraj.


 ZADAR – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:0


ZADAR – Igralište u Stanovima. Gledatelja: Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Miro Grgić (Osijek) i Vlatko Lončar (Osijek). Strijelci: 1:0 Mršić (42). Žuti kartoni: Maruna (Zadar), Zlatar (Hr. dragovoljac) Crveni: -.
ZADAR: Gluić 6, Skočibušić 6, Puljić 6,5, Glumac 6, Bilaver 6, Pezo 6, Banović 6 (od 74. Jerbić 6), Vasilj 6,5 (od 76. Maruna -), Surać 6 ( od 69. Begonja 6), Mršić 6,5, Santini 6. Trener: Dalibor Zebić
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Vidaković 6, Marković 5,5, Čordaš 5,5, Zlatar 5, Rašić 5,5, Grgić 5,5, Jazvić, Plazonić 5,5, Kukoč  5(od 46. Žugaj 5,5), Švarić 5,5, Kešinović 5,5. Trener: Davor Mladina