Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osvojili smo tri velika boda

29.04.2011. 22:00
Osvojili smo tri velika boda


Momčad sa Stanova preksinoć nije ponudila najbolje izdanje, štoviše, pritiskom u drugom poluvremenu Dragovoljac je došao nadomak remija, scenarija po kojem bi Zadrani u posljednja tri kola bili prisiljeni bodove spasa potražiti u srazu s kudikamo opasnijim suparnicima; no s druge strane, Zebićevi izabranici ostvarili su primarni cilj. Mršićev bljesak u 42. minuti donio im je priželjkivana tri boda. Svjestan spomenute činjenice trener Zadra započeo je osvrt na dvoboj 27. kola:
– Svi znamo smo koliko je ovo bila bitna pobjeda. Ova tri boda za nas najizglednije predstavljaju luku spasa. Od tud dolazi grč u kojem smo igrali u drugom poluvremenu, dok u prvom nismo iskoristili bojažljivost Dragovoljca, nismo poentirali više od jednom. U trenutku kada su gosti krenuli s tri špice nismo se najbolje snašli, posebno u razdoblju koje je trajalo 20-ak minuta; pali smo na sredini terena, dopuštajući Dragovoljcu da bude konkretniji, iako nije stvarao izglednije prilike. Nismo dali drugi gol i priveli mirno utakmicu kraju, već smo po starom receptu teško živjeli do samog kraja – kazao je Zebić, potom naglasivši vrijednost 10. ovosezonske pobjede „plavih”.
– Najvažnije je da smo uspjeli uzeti nova tri boda. Do njih smo došli u fer i korektnoj, čvrstoj utakmici s kojom smatram da su gledatelji mogli biti zadovoljni. Bez obzira što nas u tri preostala kola očekuje težak raspored, vjerujem da će nam samopouzdanje stečeno ovom pobjedom pomoći da do kraja Prvenstva osvojimo još pokoji bod – istaknuo je strateg Zadra.
Osim u sredini, kaže Zebić, njegova momčad nije najbolje odradila i posao na bočnim pozicijama.
– Osim što nemamo iskusnog igrača u sredini, protiv Dragovoljca smo patili i po bokovima. Čordaš, koji je drugo poluvrijeme dirigirao igrom Dragovoljca, tip je igrača kakav bi nama trebao. Surać nije bio pravi, nije trenirao, tako da u ovoj utakmici nije mogao ponijeti breme. Srećom, Dragovoljac nas nije kaznio. Tri boda su velika. Njih trebamo cijeniti, isto kao i poziciju u kojoj smo trenutačno.
Pozitivnim pak, Zebić je ocijenio igru Zadra od trenutka kada su ušli Begonja i Jerbić.
– Igrači s klupe donijeli su dodatni impuls, iako Dragovoljac tada nije prijetio kao u prvih 20, 25 minuta. Zamjene su napravile ono što od njih stalno tražim na treninzima i utakmicama.
Mladina: Pritisak bez prilika
Ključnim za poraz Davor Mladina naveo je indisponiranost njegovih igrača u prvom, odnosno izostanak konkretnih prilika u drugom poluvremenu.
– U prvom dijelu nismo imali dovoljno raspoloženih igrača, igrali smo u grču, očito znajući da se i za nas radi o vrlo važnoj utakmici. Sa šest, sedam indisponiranih u prvom poluvremenu smatram da smo još i dobro prošli. Zadar je u prvih 45. minuta bio puno bolji, stvorio je puno više prilika, a u egalu nas je držao naš raspoloženi vratar. Šteta što smo primili taj gol i šteta što nije još malo izdržao, no ne mogu mu zamjeriti. U drugom smo se poluvremenu otvorili, igrali „va–bank“, ali opet bez pravih prilika. Šteta što iz pritiska nismo stvorili neku izgledniju priliku, ovako, mogu čestitati svojim igračima na prikazanoj igri u drugom poluvremenu, a Zadru na zasluženoj pobjedi.