Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zebić: Nema opuštanja, pobijedit ćemo

29.04.2011. 22:00
Zebić: Nema opuštanja, pobijedit ćemo


Nemamo što čekati, od prve minute ćemo jurnuti po tu pobjedu. Naravno, želja nam je što prije postići zgoditak, ali ni nakon toga nećemo stati – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


U 27. kolu Prve HNL Zadar će danas na Stanovima ugostiti posljednjeplasiranu momčad Hrvatskog dragovoljca. Nakon pobjede nad Interom gotovo je sigurno da bi prvoligaš sa Stanova pobjedom u ovom dvoboju osigurao prvoligaški status. Iako taj posao djeluje lagan, Zadrani nemaju pravo na opuštanje, jer se već više puta ove sezone pokazalo da s pristupom “lako ćemo” ne mogu pobijediti niti trećeligaše.
– Imamo imperativ pobjede, to je svima jasno. Ali, isto tako svima, a posebno mojim igračima, mora biti jasno da nikoga, pa ni Hrvatski dragovoljac ne možemo pobijediti bez maksimalnog angažmana i pune ozbiljnosti – kazivao je na početku jučerašnjeg razgovora Dalibor Zebić, trener Zadra.
– Ne smiju nas uspavati pričice koje dolaze iz tabora Hrvatskog dragovoljca. Imaju problema s ozljedama i činjenica je da ne mogu računati na puno igrača. Međutim, danas će na terenu biti 11 protiv 11 bez obzira tko istrči na kojoj strani. Igrati “u leru” za nas bi bilo pogubno, i bilo kakva priča naslonjena na izreku “lako ćemo” za nas bi bila jako opasna. Moramo biti čvrsti i agresivni od prve minute.
Zebić najavljuje ofenzivni Zadar od starta utakmice.
– Nemamo što čekati, od prve minute ćemo jurnuti po tu pobjedu. Naravno, želja nam je što prije postići zgoditak, ali ni nakon toga nećemo stati. Već se pokazalo da nam jedan zgoditak često zna biti malo. Zato gostima što prije moramo “skresati krila”, tako da tri boda sigurno ostanu u Stanovima.
Zebić ne vidi puno poveznica s utakmicom prošloga proljeća kada je Zadar slavio na gostovanju.
– Oni su tada bili potpuno razbijena vojska i došli smo im u pravom trenutku. Odigrali smo dobru utakmicu i pobijedili. Međutim, ovo je posve nova priča i tako se moramo postaviti. Činjenica je da su dragovoljci dobro krenuli ovoga proljeća, ali ih je nekoliko loših rezultata ponovno vratilo u realnost. Kao što sam rekao imaju problema s ozljedama, ali svatko tko s njihove strane istrči na travnjak dat će sve od sebe kako bi neporaženi napustili Stanove. Na nama je da ih što prije onemogućimo u tome.
I Zadar ima problema s ozljedama.
– Cona navjerojatnije neće biti do kraja sezone pa ćemo morati raditi određene rošade u zadnjem redu. Također i kapetan Surać ima problema s listom. Nadam se da ću ga moći koristiti barem jedan dio utakmice. Već od ranije je poznato da Ćurjurić nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona. 
Svjestan je Zebić da bi ovom pobjedom gotovo sigurno riješili pitanje ostanka u Prvoj HNL, ali…
– Uopće ne želimo kalkulirati bi li nam ova tri boda bila dovoljna ili ne. Idemo najprije pobijediti Hrvatski dragovoljac, pa ćemo razmišljati nakon toga je li nam to dovoljno. Siguran sam da bi, bez obzira na težak raspored u posljednja tri kola osvojili još bodova, ako bi danas slavili protiv Dragovoljca. Jer, mnogo je lakše igrati opušten, nego u grču – kazao je na kraju razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina, Skočibušić, Puljić, Glumac, Bilaver, Pezo, Banović, Vasilj, Surać, Mršić, Santini.
 


Santini: Vjerujemo u pobjedu




Ivan Santini, napadač prvoligaša sa Stanova, smatra da protiv  Hrvatskog dragovoljca pobjeda ne bi ni u jednom trenutku smjela  doći u pitanje.
– Naravno, nema podcjenjivanja niti jednog suparnika, pa ni  Hrvatskog dragovoljca. Dokazali su ovoga proljeća da znaju igrati  nogomet i da nisu u tako velikom zaostatku postojale bi šanse da se  izvuku. Imaju problema s ozljedama i izostancima, a i forma im je u  padu. Bez obzira na to najgore od svega bi bilo da ih podcijenimo.
Santini se ipak ne obazire previše na gostujući sastav.
– Sve će ponajviše ovisiti o nama i našoj igri. Svjesni smo što nam  donosi ova pobjeda i od prve minute ćemo krenuti po nju. Dat ćemo sve  od sebe i vjerujem da ćemo na kraju s našim navijačima proslaviti novu  pobjedu.


 


Prva HNL


Rezultati jučerašnjih utakmica 27. kola: Lokomotiva – Karlovac 0:0, Zagreb – Slaven Belupo 1:3.
Poredak: Dinamo 64, Hajduk 51, Split 43, Inter 41, Karlovac 38, Cibalia 37, S. Belupo, Rijeka 36, Osijek 34, Varaždin 33, Zadar 31, Šibenik, Zagreb 30, Lokomotiva 29, Istra 1961 24, H. Dragovoljac 20


 


Prva HNL, subota


ZADAR (19): Zadar – H. dragovoljac. Sudac: Damir Batinić. Pomoćnici: Miro Grgić i Vlatko Lončar (svi Osijek)
ŠIBENIK (19): Šibenik – Dinamo. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka). Pomoćnici: Damir Volf (Rijeka) i Diego Žudetić (Pula).
OSIJEK (17): Osijek – Rijeka. Sudac: Goran Gabrilo (Split) Pomoćnici: Leo Krstičević (Ploče) i Antonijo Pejić (Podstrana)
PULA (19): Istra 1961 – Varaždin. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek). Pomoćnici: Dalibor Conjar (Osijek) i Zdenko Mergeduš (N. Gradiška)
SPLIT (19): Hajduk – Cibalia. Sudac: Marijo Strahonja. Pomoćnici: Marin Čavlina i Tomislav Gulan (svi Zagreb)
ZAPREŠIĆ (20.10 – HTV 2): Inter – Split. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica). Pomoćnici: Ivica Modrić (Zagreb) i Dražen Fejer (Bjelovar)