Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Božićnice stižu nakon Praznika rada

29.04.2012. 22:00
Božićnice stižu nakon Praznika rada


Općinsko vijeće Vira na prijedlog općinskog načelnika Kristijana Kapovića je, prilikom usvajanju proračuna za 2012. godinu donijelo odluku da se virskim umirovljenicima isplati božićnica u iznosu od 400 kuna. S obzirom na to da isplata još nije bila, većina virskih umirovljenika sve je nervoznija, a neki među njima prozivaju općinsku upravu zbog nedosljednosti.
– Niti u jednom trenutku isplata božićnice nije došla u pitanje niti se u tom pogledu bilo što promijenilo. Razlog kašnjenja prvenstveno treba tražiti u činjenici što su naši djelatnici iz Odsjeka za upravu i samoupravu morali provjeriti sve pristigle zahtjeve i u skladu sa zakonom utvrditi broj onih kojima će se božićnica moći isplatiti. Naravno, valjalo je provjeriti i je li netko od potencijalnih primatelja u bilo kakvom financijskom sporu s općinom, odnosno je li podmirio svoje obaveze kao što su plaćanje komunalija, poreza i slično. Nisu su se smjeli dogoditi nikakvi propusti, jer bi to onda bilo nepošteno prema svim onim našim umirovljenicima koji navedene obveze uredno podmiruju, kaže nam pročelnica Odjela za financije općine Vir Ljiljana Vučetić.
Potvrdila nam je da je posao priveden kraju te da će isplata božićnice virskim umirovljenicima krenuti sigurno po završetku svibanjskih praznika.
Inače, 436 umirovljenika je podnijelo zahtjev za isplatu božićnice, dok njih 390 udovoljava postavljenim kriterijima. Umirovljenicima će na ruke biti isplaćeno 200 kuna, dok će drugih 200 dobiti kao avans uplaćen na račun općinskog Komunalnog poduzeća “Čisti otok d.o.o.” na ime odvoza smeća u ovoj godini. Ovim potezom, kazano nam je, općinska uprava nastoji novac zadržati na Viru, a umirovljenici ionako moraju plaćati odvoz smeća.