Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NA SDP-ovoj listi ima i mladih i Zelenih

Autor: Suzana Bandić

29.04.2013. 22:00
NA SDP-ovoj listi ima i mladih i Zelenih

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Međustranački pregovori su u završnici, većina je već definirala gdje će koji partner biti na koalicijskim listama


Nakon što su gotovo sve političke stranke i nezavisne liste već predstavile svoje kandidate za gradonačelnike, župane i njihove zamjenike, došlo je i vrijeme kada svi oni koji se uključuju u izbornu utrku pred birače moraju izložiti i liste za gradska i županijska vijeća.
I dok su neki koalicijski partneri i u ponedjeljak navečer još uvijek pregovarali oko rednog broja za svoje kandidate na ljestvici od 1 do 41, koalicijska lista za županijsko vijeća SDP-HSLS-DSU imala je posloženu konačnu verziju već oko 15 sati.
Kao što je to već javnosti poznato nositeljica zajedničke liste lijeve političke opcije je Renata Sabljar Dračevac iz SDP-a, dok su kandidati za njezine zamjenika Budimir Genda (SDP) i Mate Radović (HSLS). Županijska lista lijevog koalicijskog bloka sastavljana je od 31 člana iz SDP-a, dok su ostalih deset podijeljeni njihovim koalicijskim partnerima iz HSLS-a i DSU-a.
– Pri sastavljanju liste poštovali smo kriterije u skladu sa Statutom SDP-a. Bili smo ograničeni prijedlozima gradskih i općinskih organizacija, ali na koncu je sastavljana jedna kvalitetna lista od mladih i obrazovanih ljudi. Naime, većina kandidata je ispod 35 godina starosti, a imamo i četvero njih ispod 30 – pohvalila se kandidatkinja za županicu i nositeljica županijske liste koalicije SDP-HSLS-DSU Renata Sabljar Dračevac napominjući kako su gotovo svi kandidati na listi za županijsko vijeće visoke stručne spreme i različitih smjerova i profesija.
Od 31 kandidata na koalicijskoj listi za Grad Zadar SDP ima 19 mjesta, HNS 7, DSU 2, te jedan iz stranke Zelenih.
– Stavljamo gospodina Bilića na prvo mjesto jer će on dobiti sve glasove stranaka koje su u koaliciji, a vjerujemo i glasovi onih do kojih nismo prije mogli doprijeti. To je dodana vrijednost našeg kandidata za gradonačelnika kao nestranačke osobe. Osobno sam na zadnjem, 31. mjestu jer podupirem listu u cijelosti, kazala nam je predsjednica zadarskog SDP-a Ingrid Antičević Marinović.