Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vodilja budućoj privlačkoj vlasti

Autor: Branko Božić

29.04.2013. 22:00
Vodilja budućoj privlačkoj vlasti

Foto: Branko BOŽIĆ



U organizaciji Općine Privlaka u školskoj multimedijalnoj dvorani održano je javno predstavljanje Studije razvoja Općine Privlaka u idućem sedmogodišnjem razdoblju. Pozivu su se odazvali privlački gospodarstvenici, obrtnici i ugostitelji. O svim odrednicama ovog strateškog dokumenta usklađenim s EU standardima okupljenima je iscrpno elaborirala Nikolina Hrpalo djelatnica Bjelovarske konzalting kuće Cro Most d.o.o. koja po nalogu Općine Privlaka radi na ovom projektu.
Projekti o kojima se direktno govorilo odnose se na gospodarsku zonu Sabunike, izgradnju komunalne infrastrukture, izgradnju Dječjeg vrtića, uređenje povijesne jezgre u centru mjesta, izgradnju tržnice, parking prostora, multimedijalne dvorane za potrebe mladih, raznih udruga.
– Prvi dio studije bit će gotov do konca lipnja ove godine. Vaši prijedlozi i razmišljanja su nam od velike važnosti i sve što ste vi sada ovdje iznijeli mi ćemo detaljno proučiti i sve ono najbolje ugradit ćemo u ovaj dokument. Svaki građanin Privlake može se uključiti u ovaj projekt kojem je cilj da se sad na početku ljude potakne na razmišljanje kako njima samima može biti bolje u budućnosti. Poštovani ugostitelji, gospodarstvenici i obrtnici vrata naše kuće za vas su stalno otvorena te vas pozivamo na zajedničku suradnju, istaknula je uz ostalo Nikolina Hrpalo.
Općinski načelnik Ive Surić je ustvrdio kako će navedena Studija biti vodilja i dobar temelj za buduću privlačku općinsku vlast.
– Nju će morati potvrditi Općinsko vijeće u novom sazivu, a ne vidim razloga da to ne učini jer ovakav dokument kojeg nismo imali i bez kojeg smo jednostavno lutali itekako nam je bio potreban, zaključio je Surić.