Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadrani upoznali bodybuildere

Autor: Viktor Bogut

29.04.2013. 22:00
Zadrani upoznali bodybuildere

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Zaista mogu biti prezadovoljan organizacijom, odazivom publike i svime vezano uz ovo natjecanje – Zoran Tokić


Spektakularno ozračje prisustvovalo je u zadarskom kazalištu gdje je održana nesvakidašnja manifestacija. Naime, glumce, plesače i pjevače koji inače borave na “daskama koje život znače” zamijenili su ni manje ni više nego bodybuilderi. Naime, u Zadru je održano Prvenstvo Hrvatske u bodybuildingu, classic bodybuildingu i body fitnessu za žene i muškarce. Sudjelovalo je više od 70 natjecatelja, među kojima su se našlo i nekoliko europskih prvaka.
– Moji prošlogodišnji uspjesi na neki način su omogućili da se ovo prvenstvo održi u našem gradu – kaže Zoran Tokić, osnivač BBK Hulk i organizator ovog natjecanja. Naime, Tokić je prošle godine osvojio treće mjesto na međunarodnom prvenstvu u Bihaću, a bio je 14. u Budimpešti u jakoj konkurenciji gdje su se našli natjecatelji iz više od 50 zemalja. Svoj utjecaj je iskoristio i pružio svojim sugrađanima mogućnost da vide mnogo jakih muškaraca i žena. Na žalost u svojoj, srednjoj classic bodybuilding kategoriji Tokić nije uspio stići do odličja. Završio je na šestom mjestu.
– Nisam nezadovoljan. Dapače. Mogu biti u potpunosti zadovoljan jer je to dobar rezultat, a i prije početka natjecanja bilo je jasno da je ipak neću moći pružiti sve od sebe. Ipak sam bio organizator i mnogo vremena i energije mi je oduzela sama organizacija manifestacije, kako prijašnjih dana, tako i na sam dan natjecanja.
Uz Tokića na prvenstvu su sudjelovala još tri Zadrana. Odličan rezultat ostvario je junior Ivan Žunić. On se prvi puta natjecao, no to mu nije smetalo da u konačnici osvoji drugo mjesto. Dario Bralić se u kategoriji više od 90 kg plasirao u finale, no tamo nije nastupio, a Željko Kolega u istoj kategoriji nije se uspio plasirati u finale.
Organizacija je bila na vrlo visokom nivou. Kazalište je bilo premalo za sve zainteresirane, a pred početak natjecanja bodybuilderi su se pokazali Zadranima, koji su iskoristili ovu prigodu za fotografiranje s poprilično mišićavim ljudima.
– Zaista mogu biti prezadovoljan organizacijom, odazivom publike i svime vezano uz ovo natjecanje. Posjećenost je, zaista bila iznad očekivanja i drago mi je da se trud koji smo uložili isplatio. U mnogome sam imao pomoć sponzora, ali i mojih prijatelja. Ipak, u konačnici je najviše toga palo preko mojih leđa i baš radi toga mi je drago što je ovo natjecanje u potpunosti opravdalo očekivanja.