Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ovako slave maturanti Gimnazije Vladimira Nazora (FOTOGALERIJA)

29.04.2016. 22:00
Ovako slave maturanti Gimnazije Vladimira Nazora (FOTOGALERIJA)


Još jedna generacija maturanata gimnazije Vladimira Nazora oprostila se uz zabavu, gazbu i ples od svog srednjoškolskog razdovlja i krenula nekim novim, drugačijim putevima. Na maturalnoj zabavi  sudjelovalo je 172 sada već nekadašnjih učenika ove gimnazije.
Na proslavi nije nedostajalo bogate lutrije, kao i žive glazbe uz Zaratino bend, a cijeli program otvoren je s valcerom u kojem su sudjelovali  i ravnatelj Rade Šimičević, kao i razrednice šest razrednih odjeljenja.  Svaki razred imao je i svoje posebno predstavljanje, a na repertoaru su  se najviše nalazile plesne točke. Najuspješniju koreografiju prema  mišljenju žirija imao je 4.a razred, a birao se i najbolji plesni par, za koji  su proglašeni   Josipa Vrkić i Ivan Lokin iz 4.d razreda.
Na svakoj od tih proslava obavezno se biraju i najljepši, pa je tako za  Miss maturanata proglašena Dora Lenkić iz 4.c razreda, dok je misterom maturanata proglašen Antonio Pavić iz 4.e razreda.
– Radosni smo što smo ispratili još jednu mladu generaciju željnu  novih izazova i nadam se da im ono su ono što su stekli tijekom četiri  godine obrazovanja biti dostatno da se upišu na željene fakultete i da  steknu diplomu visokog obrazovanja. Nadam se da smo mi kao ljudi i  kao odgajatelji i u ovim teškim vremenima ispunili svoju obvezu, a to je  odgajati i obrazovati mlade pametne ljude, koji će u skorom vremenu  biti nositelji svih važnih aktivnosti u našoj domovini, kazao je ravnatelj  Rade Šimičević, koji je svojim sada već bivšim učenicima poželio svaku  sreću, kao i da budu pametni, vrijedni i da nikad ne zaborave odakle su  i gdje su im korijeni.
– Ono što je navrijednije je ljubav prema domovini, čuvajte je i promičite ju u daljnjem životu, poručio je Šimićević.