Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pedišić: Naš cilj je pobijediti Croatiju

29.04.2017. 22:00
Pedišić: Naš cilj je pobijediti Croatiju


U 28. kolu Treće HNL jug Zadar će put Zmijavaca na noge drugoplasiranoj momčadi prvenstva Croatiji. U jesenskom dijelu sezone Zadrani su na svom travnjaku slavili 2:0, ali treba naglasiti da su do pobjede došli vrlo teško i dvoboju u kojem je Croatia propustila realizirati nekoliko stopostotnih prigoda. Momčad sa Stanova u posljednja četiri susreta zabilježila je dva poraza i dva remija te im je pod hitno potrebna jedna pobjeda kako bi vratili mir u svoje dvorište. Trener Ivan Pudar od kada je sjeo na klupu Zadra najavio je da mu je primarni cilj selekcija i uigravanje za sljedeću sezonu pa stoga i ne čudi da rezultati pomalo pate zbog ‘viših’ ciljeva. Ipak, ne bi bilo dobro u preostalih sedam kola potpuno kompromitirati plasman u tekućoj sezoni pa stoga treba očekivati da u Zmijavcima Zadar da sve od sebe kako bi ostvario pozitivan rezultat.
– Naravno da nam je cilj pobijediti u Zmijavcima, kao uostalom i u svakoj utakmici – kazivao je uoči gostovanja kod Croatije mladi Mario Pedišić.
Cijenimo Croatiju, ali…
– Nakon tri uzastopne pobjede zaredali smo s nekoliko lošijih rezultata. U posljednja četiri kola doživjeli smo dva poraza i dvaput remizirali što nas nikako ne može zadovoljiti. Nismo bili pravi, igra nije bila na željenoj razini i ovi loši rezultati su posljedica toga. Želja nam je to promijeniti u nadolazećim utakmicama i vratiti se na pobjedničke staze. 
Drugoplasirana Croatia se sigurno neće tako lako složiti s time posebno stoga što se utakmica igra na njihovom travnjaku.
– Istina, Croatia je vrlo nezgodan suparnik, momčad koja ima glavu i rep. Prošle jeseni smo ih pobijedili na Stanovima 2:0, ali do te pobjede smo došli teškom mukom. Siguran sam da nas i ovoga puta očekuje iznimno teška utakmica. Drugo mjesto koje zauzimaju na ljestvici sugerira dovoljno o njihovoj kvaliteti. Dobra su momčad koja igra jedan od ljepših nogometa u Ligi. I vrlo su efikasni. Ali, i mi imamo svoje kvalitete i smatram da će se i nas imati što za pitati po pitanju krajnjeg rezultata.
Što treba popraviti u igri Zadra kako bi se iz Zmijavaca vratili s pozitivnim rezultatom? Ili, da preformuliramo pitanje, na čemu inzistira trener Ivan Pudar po pitanju podizanja kvalitete igre?
Po drugo mjesto
– Moramo u svakom slučaju biti puno čvršći u obrani. Taj segment trebamo dignuti na puno višu razinu od one koja je bila u prethodnih nekoliko utakmica. Moramo bolje povezati naše linije i pogreške, koje su nas skupo koštale u nekoliko navrata, svesti na najmanju moguću mjeru. Trener Pudar je promijenio dosadašnji sustav igre i sigurno će trebati određeni period da se tome prilagodimo. Želimo ispuniti njegovu viziju na svakom treningu i u svakoj utakmici. Trudimo se maksimalno, radimo najbolje što znamo i siguran sam da će to uskoro donijeti i pomake nabolje u našoj igri.
Ostalo je sedam kola do kraja sezone i Zadar je trenutačno na petoj poziciji. 
– Očito ove sezone nismo uspjeli ostvariti povratak u Drugu ligu, ali to ne znači da u preostalih sedam kola ne želimo ostvariti što bolji plasmam. Nama je kao sportašima želja pobijediti u svakoj utakmici i tako će biti do kraja ove sezone. Ako bude moguće želja nam je dohvatiti barem to drugo mjesto što nije nemoguće. Ali, da bi u tome uspjeli moramo već u Zmijavcima napraviti dobar rezultat. U svakom slučaju izgubiti nikako ne smijemo – kazao je Pedišić u najavi utakmice.