Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ples je radost koja pruža pregršt mogućnosti (FOTOGALERIJA)

29.04.2017. 22:00
Ples je radost koja pruža pregršt mogućnosti (FOTOGALERIJA)


Na Trgu pet bunara jučer je Plesna udruga Gesta, zajedno sa svojim gostima – plesnom udrugom U pokretu, udrugom Zadarske mažoretkinje, plesnom radionicom Budi ples, plesnom udrugom Nimeta, te Pole Dance Verticala & Collective obilježila Svjetski dan plesa.
Svi plesači pred brojnim gledateljima predstavili su svoje klubove, udruge i ansamble, te još jednom pokazali kako je ples radost koja pruža pregršt mogućnosti za užitak, napredovanje, istraživanje, suradnju i pravo na različitost.
Svaki klub, plesna grupa i udruga nastupili su sa po tri plesne koreografije. Program je vodio plesač i voditelj udruge U pokretu Ante Dujić. Uz plesni program bio je pripremljen i likovni kutak na kojem su djeca oslikavala siluete plesača.
Plesna udruga Gesta djeluje u gradu Zadru već punih 16 godina na području izvedbene i scenske umjetnosti. Iza nje je preko trideset dramsko-plesnih produkcija, a između ostalog organizator je međunarodnog zadarskog plesnog festivala koji u svibnju u Zadar dovodi mnoštvo umjetničkih i plesnih škola, udruga i klubova, mladih plesnih umjetnika, njihovih mentora i koreografa.