Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sanja Zlatar: Na jesen u Zadru otvaram svoj restoran!

29.04.2017. 22:00
Sanja Zlatar: Na jesen u Zadru otvaram svoj restoran!


Šest dana u tjednu jedem ribu i kad ima dobrih srdela, jedem samo srdele, kaže Sanja Zlatar, natjecateljica u ovosezonskom izdanju showa Tri, dva, jedan, kuhaj! Dok nam to govori, gospođa na štandu sa srdelama na zadarskoj peškariji daje joj mot da srdele i nisu baš najbolje danas i da bi bilo dobro da ih preskoči. Ako nema srdela, Sanja i suprug obično spremaju školjke, a i za to imaju “svoju ženu” na peškariji.
– Ove male vongole su najslađe i kad naiđem na njih, obavezno ih kupim. Meso jedemo samo nedjeljom, tako smo odlučili.
Mediteran sa twistom
Sanja se prije dvije godine udala i preselila se u Zadar. Voli kuhanje i dosad je sudjelovala u Mastechefu i emisiji Kruške i jabuke. Gledatelji pred malim ekranima napeto prate njen put u ovogodišnjem, iznimno popularnom izdanju showa.
– Gledam vas svaki dan, i to u reprizi kad dođem doma s posla, baš navijam za vas, vidi se da se trudite i da imate mota, kaže gospođa na kiosku s mesom, kod koje Sanja i suprug redovito kupuju.
– Jako puno mi znače ovakvi komentari ljudi, kaže Sanja.
Odmah po preseljenju ova zaljubljenica u kuhanje upoznala je bilo grada – pijacu i peškariju na kojima je svakodnevno. Čak i na putovanjima, ta su joj dva mjesta prva koja obiđe.
– Najviše mi se dojmilo putovanje u Šri Lanku, to je zemlja začina, ukusne hrane i zdravih ljudi.
Rođena Zagrepčanka i po struci inženjerka tekstilne tehnologije dosad je živjela u Njemačkoj i u Poljskoj te tečno priča oba jezika, kao i engleski, a radi na svom znanju talijanskog i francuskog jezika, kojeg je učila u školi.
Sanja je u show u kojem se natječu parovi koji kuhaju došla s prijateljem Željkom Horvatom i među prvima su dobili najveć ocjenu – desetku. Blizu polovine showa nešto se dogodilo, u tijeku jednog snimanja Sanji su krenule suze i par je na neko vrijeme nestao s malih ekrana.
– Umro mi je otac u siječnju i nije me bilo pet dana. Vratila sam se nakon toga još potpuno smetena i bez Željka, koji je morao odustati zbog poslovnih obveza, kaže Sanja koja u nastavku showa sudjeluje u paru s Morenom, djevojkom s Krka koja je ranije ispala iz showa.
– U početku je bilo teško, ali brzo smo se naviknule jedna na drugu. Morena voli učiti i i njoj i Nini bilo je jako žao što su ispale.
U Zadru Sanja planira ostati, ali i pokrenuti vlastiti biznis.
– Planiram u Zadru otvoriti restoran, i to vrlo brzo, već na jesen. Radovi su već u tijeku, pronašla sam napokon, nakon duge potrage, prostor u gradu na dobroj lokaciji i sad sam u razgovorima s dobavljačima. Planiram svašta, želim da moj restoran bude drugačiji, da u ponudi imam najbolje namirnice i da kuhinja bude mediteranska s malim twistom istoka, kaže Sanja.
– U prvom planu će mi biti Zadrani kao gosti za koje želim kuhati i smišljati jela, a tek onda turisti. Zato mi i nije toliko bitno što ću otvoriti iza sezone, bitnije mi je da ljudi prepoznaju restoran u kojem mogu lijepo pojesti i popiti čašu dobrog vina, kaže.
Do otvaranja svog restorana, ova ljubiteljica kulinarstva i kuhanja odradit će sezonu u jednom drugom zadarskom restoranu. Snimanje showa nije joj, kaže, nimalo teško palo.
Dragi Splićani i Istrijani
– Svi me pitaju je li mi bilo naporno, jer snimali smo od devet ujutro do devet navečer, ali stvarno nije, ja bih i dalje svaki dan mogla tako kuhati, kaže Sanja.
Za trajanja snimanja showa neki natjecatelji bili su smješteni u hotelu, a Sanja je boravila u kući prijatelja Željka, gdje on živi sa svojom obitelji.
– Navečer smo se dosta dogovarali o receptima, a još bismo onda, po povratku sa snimanja, kuhali za cijelu obitelj, meni je to uvijek gušt.
Komentari na društvenim mrežama često kritiziraju Sanju i kažu da je asocijalna, a ona ističe kako se u showu najbolje slagala sa Splićanima Arsenom i Željanom, te s Istrijanima Martinom i Kristijanom.
– Ja nisam nikad nikom nešto loše napravila ili željela. Jednom se dogodilo da netko kuha neki naš vegetarijanski recept, koji im nije bio po volji, a nismo pojma imali da će doći do zamjene recepata. Ne volim konflikte, a ono što je bilo s Tinom na početku showa, nije bilo baš lijepo. Osim toga, cijelo iskustvo bilo mi je super, i sve bih opet rado ponovila, zaključuje Sanja.